Doe! Markt 2017

Geplaatst op 03 november 2017 09:56

Pers1 ehbo millingen

Zondag 17 september heeft de tweede Doe! Markt plaatsgevonden, ditmaal in de Speeltuin Steense Gemeente in Millingen aan de Rijn. Ruim 500 inwoners beleefden wat er allemaal te doen is in gemeente Berg en Dal.

Doe! Markt georganiseerd door vrijwilligers

Na een openingswoord van Wethouder Alex ten Westeneind is de markt officieel geopend in de speeltuin Steense Gemeente. De locatie is expres gekozen vanwege de vele vrijwilligers die er voor zorgen dat kinderen van april tot en met september zich kunnen uitleven zonder dat ouders hier veel geld voor moeten betalen. De vrijwilligers van de speeltuin hebben in samenwerking met het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn de markt georganiseerd en met succes volgens de standhouders. Veel inwoners zijn geïnspireerd geraakt om vrijwillig iets voor een ander te betekenen.

Tai Chi Workshop

Ondanks een aantal afmeldingen van organisaties op het laatste moment was er nog genoeg te beleven. Switch ’87 en Ikaros hebben jong en oud laten bewegen met hun doorlopende Volleybal workshop. En ZZG Zorggroep wist genoeg mensen te enthousiasmeren om een workshop Tai Chi te gaan doen. Kinderen werden geschminkt, konden een pet pimpen bij de kramen van Jongerencentrum de Tof en konden zich uitleven bij de kraam van Marjolein Heijmen met de bellenblaasstokken.

De Frietkraamsoap

Als men niet langs de Doe! Markt kwam voor de organisaties die zich presenteerden, kwamen mensen wel even kijken bij de frietkraam van John de Gouw, die al de hele markt vast zit in het gras. Na veel hulp van Millingenaren (met tractoren) wist de frietkraam los te komen en konden Tom en Jerry, die tijdens het hele gebeuren opgewekt bleven, alsnog lekkere friet maken.

 

Doe! Markt 2018 zal plaatsvinden eind juni in Beek. Wil je je alvast opgeven met je organisatie? Of wil je het vrijwilligerssteunpunt helpen met de organisatie? Stuur een e-mail naar vspbergendal@fortewelzijn.nl .

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken