Maatjes Gezocht

Geplaatst op 06 november 2017 12:31

Elke zaterdag om 17.20 is er weer een nieuwe aflevering van het programma 'Maatjes gezocht' op omroep Gelderland. Forte Welzijn organiseert en coördineert het project Taalmaatjes en heeft het gezin van Abraham aangemeld bij het TV Programma.

De oproep van Abraham

Esrom van 10 jaar en zijn zusje Milyon van 4 jaar zijn twee vrolijke kinderen. Ze houden allebei enorm van sport. Ze zijn dan ook vaak op het sportveld te vinden om bijvoorbeeld te voetballen of een spelletje te doen. Dat zouden ze het allerliefst samen met andere kinderen doen. Voor Esrom en Milyon is het alleen niet zo gemakkelijk om contact te maken, want ze komen oorspronkelijk uit Eritrea. Hun Nederlands is niet zo heel goed.

Abraham Ghebreggi en zijn hoogzwangere vrouw zijn de trotse ouders van Esrom en Milyon. Ze wonen sinds twee jaar in Nederland. Enige tijd geleden kregen Abraham en zijn vrouw een taalmaatje dat hen helpt om Nederlands te leren. Daar zijn ze erg blij mee, want ze merken dat het sindsdien echt beter lukt om Nederlands te praten. Daardoor kunnen ze zich beter redden in onze samenleving.

De oproep van Abraham

Abraham wil dat Esrom en Milyon beter Nederlands leren, zodat ze ook meer in contact komen met Nederlandse kinderen. Daarom zoekt hij via Forte Welzijn Groesbeek een taalmaatje voor zijn kinderen. Zorg jij ervoor dat ze hun nieuwe broertje of zusje straks in het Nederlands kunnen begroeten?

Klik hier om het filmpje te zien.