Project DemenTalent

Heeft u geheugenproblemen of (beginnende) dementie en bent u enthousiast? Ziet u nog voldoende mogelijkheden? Wilt u bezig zijn met iets wat u leuk vindt om te doen? Wilt u actief blijven en deelnemen aan activiteiten in de Beuningse samenleving? Dan is ons project DemenTalent misschien iets voor u!

In dit project wordt gekeken naar uw mogelijkheden en we zoeken samen met u naar goede en fijne klus(jes) of een vrijwilligersfunctie op maat. Alles gaat in overleg met u. We kijken waar uw interesses liggen, waar u energie van krijgt en hoeveel uur u beschikbaar bent. Eventueel gaan we samen met u op kennismakingsgesprek bij de organisatie waar u wilt starten.

U blijft zo actief en houdt sociaal contact. Bovendien kan het actief bezig zijn het dementeringsproces vertragen.

Waar kunt u bijvoorbeeld aan denken?

  • Groenonderhoud rondom het Molenhuis of andere dorpshuizen in de gemeente
  • Het onderhouden/ schoonmaken van de Buurtmobiel auto's
  • Kleine reparaties in het reparatiecafe
  • Houtbewerken in de Hobbywerkplaats
  • Koffie/thee schenken bij diverse huiskamer inlopen in de verschillende kerkdorpen
  • Hand- en span diensten voor diverse sportverenigingen
  • Ervaringsdeskundige bij project DemenTalent

 

Bent u geinteresseerd?

Bel ons dan voor een informatief gesprek 024-6750939. Mailen kan natuurlijk ook. vip@stg-perspectief.nl Of u kunt zich ook hier direct aanmelden. 

Informatie voor organisaties

Veel organisaties zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich in willen zetten voor hun organisatie of een bijdrage kunnen leveren aan een (tijdelijk) project. Inmiddels zijn er al veel mooie voorbeelden van organisaties die via DemenTalent vrijwilligers de kans geven om hun talenten te benutten en een mooie bijdrage te leveren aan de organisatie en de samenleving.

Meer informatie over het werken met mensen met dementie?
Wilt u weten hoe het werkt en welke mogelijkheden er zijn voor uw organisatie? Wij maken graag een afspraak om met u van gedachten te wisselen, nadere uitleg te geven en mooie voorbeelden te delen. Dan kunt u zich hier aanmelden.