Hoe werkt de academie?

De Vrijwilligers Academie

De Vrijwilligers Academie Beuningen is er voor vrijwilligers die zich verder willen verdiepen in de onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het is een platform waar organisaties cursussen, themabijeenkomsten en workshops kunnen plaatsen die interessant zijn voor vrijwilligers. Hiermee bereiken we dat:

  1. vrijwilligers zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
  2. de kwaliteit van het vrijwilligerswerk verbetert.

Voor wie
De Vrijwilligers Academie is er voor iedereen die in de gemeente Beuningen zijn of haar  steentje wil bijdragen. Mensen die al vrijwilligerswerk gevonden hebben, maar ook zij die nog op zoek zijn naar een leuke plek. Ook mantelzorgers en zorgvrijwilligers zijn van harte welkom om aan ons aanbod deel te nemen.

Kosten? 
De aangeboden cursussen, themabijeenkomsten en workshops zijn gevarieerd en vaak gratis. Een aantal aanbieders brengt kosten in rekening. Bij elke cursus staat vermeld wat deze kosten zijn.

Het VIP
De Vrijwilligers Academie is onderdeel van het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) in Beuningen. En het VIP is dé website als het gaat om vrijwilligerswerk zoeken of aanbieden in de gemeente Beuningen. 
Stichting Perspectief beheert de VIP website, brengt kennis over vrijwilligerswerk samen en zorgt ervoor dat deze kennis beschikbaar is voor alle maatschappelijke organisaties in de gemeente Beuningen

Op de VIP vacaturebank vind je allerlei leuke vrijwilligersvacatures. Een aantal cursussen op de Vrijwilligers Academie is gekoppeld aan bepaalde vrijwilligersorganisaties of specifiek vrijwilligerswerk. Dat betekent dat je de cursus alleen kunt doen als je al actief bent binnen dit vrijwilligerswerk of als je je hiervoor aanmeldt als vrijwilliger.