» Bruggenbouwer; mensen op weg helpen

Terug naar het vacature overzicht.

Details

Het lukt niet iedereen om zelfstandig contacten op te bouwen. Om wat voor reden dan ook. Als Bruggenbouwer help je mensen de eerste stappen te zetten om andere mensen te ontmoeten of mee te kunnen doen aan bijv. activiteiten in de buurt.

Als bruggenbouwer bouw je als het ware een brug tussen mensen in een sociaal kwetsbare situatie en anderen. Dit doe je door iemand te coachen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die met dit project willen meewerken.

Voorbeelden uit de praktijk bij Sanne, Pieter en Ellen:

- Pieter, een man van 53 jaar zat veel binnen en na het overlijden van zijn vrouw, kwam hij bijna niet meer onder de mensen. Samen met de bruggenbouwer is hij gaan wandelen en heeft hij aansluiting gevonden bij een wandelgroep, waar hij contacten heeft gelegd.

- Ellen, een vrouw van 35 jaar wilde graag met andere vrouwen creatief bezig zijn. Samen met een bruggenbouwer heeft ze een creatieve club opgestart, welke om de week bij elkaar komt. En waar zij nu de kar van trekt.

- Sanne, een meisje van 8 jaar, kent weinig andere meisjes in de buurt. Omdat zij naar een andere school gaat dan de meeste kinderen uit haar dorp is het lastiger om vriendinnetjes te maken. Samen met de bruggenbouwer is ze in contact gekomen met andere meisjes uit de buurt en is ze gaan kijken bij activiteiten vanuit het jeugdwerk van Perspectief waar ze nu ook zelf naartoe durft.

Er zijn zo nog veel meer voorbeelden. Als bruggenbouwer kun je zelf kiezen met welke casussen je aan de slag wil gaan en welke niet.


Sector:
Zorg en Welzijn
Doelgroep:
Divers
Soort werkzaamheden:
Maatje/buddy/bezoek, Overig
Locaties:
Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen
Organisatie:
Stichting Perspectief
Vacaturenummer:
11068

Bestanden

Meer informatie of reageren op deze vacature?

Dit is slechts een beperkte weergave van de vacature. Om de vacature in zijn geheel te bekijken moet u registreren of inloggen.

Om te kunnen reageren op deze vacature moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

Heeft u nog geen account bij Vrijwilligers Informatie Punt Beuningen? Klik dan hier om u te registreren.