Welkom

 

Welkom op de website van de Vrijwilligerscentrale Druten

 

 
Vrijwilliger

In Nederland doet ongeveer 50% van de bevolking boven de 18 een vorm van vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk doe je omdat je het leuk, nuttig of zinvol vindt. Soms voor jezelf, en vaak voor die ander die het nodig heeft. Natuurlijk investeer je er tijd in, maar je haalt er ook veel uit, denk daarbij aan de waardering die je ontvangt, maar ook de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden bij jezelf te ontwikkelen en te ontdekken.

Werk je graag met jongeren, of juist met ouderen? Wil je met dieren werken, of financieel bezig zijn? Als vrijwilliger zijn de mogelijkheden haast eindeloos. Het is een vraag van wat past bij mij, waar ligt mijn uitdaging en hoeveel uur per week zou ik dat dan willen doen.

Wij vinden het belangrijk om deze grote groep mensen bij te staan met onze vrijwilligerscentrale.

Op welke wijze kunnen wij u ondersteunen:

Organisaties

Organisaties kunnen zichzelf registreren op deze website en vervolgens vacatures plaatsen. De organisaties hebben de keuze of ze gebruik willen maken van de intakespecialisten van de centrale, of dat zij het contact met de mogelijke vrijwilliger zelfstandig uit voeren.

zie ook:  vrijwilligerswerkgelderland.nl/druten/voor-organisaties

Vrijwilligers

Door jezelf eenmalig te registreren op onze site heb je de mogelijkheden om rechtstreeks op vacatures te reageren. In de meeste gevallen zul je door een intakespecialist van de centrale worden uitgenodigd om eens een gesprek te voeren met deze specialist, dat kan op het kantoor van de vrijwilligerscentrale maar ook bij U thuis.

In dat gesprek zal uitleg worden gegeven over de centrale, en wat deze voor u kan betekenen, maar ook uzelf komt uitgebreid aan het woord. Wat zoekt U, wat zijn uw wensen, etc, etc.

verder verwijzen wij ook naar: Wat is vrijwilligerswerk

 

Talentenbank

Daarnaast bieden wij vrijwilligers de mogelijkheid op hun Talenten via onze website aan te bieden via de:

Talentenbank. Op de talentenbank kunt u uw passie / ervaring of expertise aanbieden zodat organisaties u rechtstreeks kunnen benaderen. Ook hiervoor is een eenmalige registratie noodzakelijk.

Het verschil tussen de vrijwilligersvacatures en de talentenbank zit hem vaak in de duur van de opdracht, vaak is een Talent tijdelijk en van korte duur nodig voor een project.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

De Drutense Vrijwilligerscentrale

Den Bogerd, van Heemstraweg 53

2de verdieping

Telefoonnummer: 0487-200010

E-mail: j.evers@meervoormekaar.nl

 

Note: Wij roepen organisaties en het bedrijfsleven op om de vrijwilligers ook eens een hart onder de riem te steken en een vorm van dankbaarheid uit te dragen door incidenteel eens een activiteit, een rondleiding, of een ander spontane leuke actie geheel kosteloos aan te bieden aan onze vrijwilligers.

 

 

 

 

 

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken