Welkom

 

Welkom op de website van de MeerVoormekaar!

  

Vrijwilligers

In Nederland doet ongeveer 50% van de bevolking boven de 18 een vorm van vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk doe je omdat je het leuk, nuttig of zinvol vindt. Soms voor jezelf, en vaak voor die ander die het nodig heeft. Natuurlijk investeer je er tijd in, maar je haalt er ook veel uit, denk daarbij aan de waardering die je ontvangt, maar ook de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden bij jezelf te ontwikkelen en te ontdekken.

Werk je graag met jongeren, of juist met ouderen? Wil je met dieren werken, of financieel bezig zijn? Als vrijwilliger zijn de mogelijkheden haast eindeloos. Het is een vraag van wat past bij mij, waar ligt mijn uitdaging en hoeveel uur per week zou ik dat dan willen doen.

Wij vinden het belangrijk om deze grote groep mensen bij te staan met onze vrijwilligerscentrale.

Op welke wijze kunnen wij u ondersteunen:

 

Organisaties

Organisaties kunnen zichzelf registreren op deze website en vervolgens vacatures plaatsen. De organisaties hebben de keuze of ze gebruik willen maken van de intakespecialisten van de centrale, of dat zij het contact met de mogelijke vrijwilliger zelfstandig uit voeren.

zie ook:  vrijwilligerswerkgelderland.nl/druten/voor-organisaties

Vrijwilligers

Door jezelf eenmalig te registreren op onze site heb je de mogelijkheid om rechtstreeks op vacatures te reageren. In de meeste gevallen zul je door een intakespecialist van de vrijwilligerscentrale worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek, dat kan op kantoor maar ook bij U thuis.

In dat gesprek zal uitleg worden gegeven over de centrale en wat deze voor u kan betekenen, maar ook uzelf komt uitgebreid aan het woord zodat we een passende vrijwilligersfunctie voor u kunnen zoeken. Wat zoekt U, wat zijn uw wensen, uw talenten, etc, etc.

Verder verwijzen wij ook naar: Wat is vrijwilligerswerk

 

Talentenbank

Daarnaast bieden wij vrijwilligers de mogelijkheid om hun talenten via onze website aan te bieden via de:

Talentenbank,

Op de Talentenbank kunt u uw passie / ervaring of expertise aanbieden zodat aangesloten organisaties u rechtstreeks kunnen benaderen. Ook hiervoor is een eenmalige registratie noodzakelijk.

Het verschil tussen de vrijwilligersvacatures en de talentenbank zit hem vaak in de duur van de opdracht, vaak is een Talent tijdelijk en van korte duur nodig voor een project.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

De Drutense Vrijwilligerscentrale

D'n Bogerd, van Heemstraweg 53

Begane grond, bereikbaar via de achterzijde van het gebouw. (Kunt u het niet vinden vraag even bij de informatiebalie bij de ingang.)

Telefoonnummer: 024-6418459

E-mail: j.evers@meervoormekaar.nl

 

Note: Wij roepen organisaties en het bedrijfsleven op om de vrijwilligers ook eens een hart onder de riem te steken en een vorm van dankbaarheid uit te dragen door incidenteel eens een activiteit, een rondleiding, of een ander spontane leuke actie geheel kosteloos aan te bieden aan onze vrijwilligers.

 

 

 

 

 

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken