Dominique Spoor stelt zich voor

 Dominique Spoor

 Mijn naam is Dominique Spoor, 44 jaren jong. Met mijn 2 meiden Sabine (16) en Claudia (14) woon ik in Duiven. Maar Duiven is niet altijd mijn woonplaats geweest. Ik heb namelijk 9 jaar lang op Curaçao gewoond. Mijn vader kreeg daar toen een baan en ik ben met hem mee gegaan, wat een mooie ervaring was dat!

Toen Sabine geboren werd hebben mijn ex man en ik nog een half jaar op Bonaire gewoond, daar runden we samen een bioscoop. Toch bleef het verlangen naar Nederland sudderen en uiteindelijk zijn we in 1999 voorgoed vertrokken naar ons kikkerlandje. In 2001 werd Claudia geboren.

Mijn huwelijk liep een half jaar na haar geboorte op de klippen en ik werd een alleenstaande moeder. Dat is niet alles wat ik ben, ik ben namelijk ook een zeer creatief persoon. Het is heerlijk om iets te doen waar je al je creativiteit in kwijt kunt zoals het maken van kleding en sieraden. Ook grafisch ontwerpen op de computer in Photoshop, Illustrator en InDesign vind ik erg leuk om te doen.

Helaas ben ik nu al 2 jaar werkloos. Voordat ik werkloos raakte heb ik 3 jaar bij de Wedeo in Doetinchem gewerkt. Nu ben ik dus werkzaam als vrijwilliger bij Mikado op de redactie van het blad “Aangenaam”. In mijn vrije tijd ben ik druk met mijn sociale contacten, huishouden en wat pc werkzaamheden.

Waarom heeft u gekozen voor vrijwilligerswerk?

In eerste instantie uit verplichting vanuit de gemeente. Nu ben ik er erg blij mee. Het is een mooie invulling in mijn leven vanwege de sociale contacten en het allermooiste is nog dat ik nu het werk doe wat ik eigenkijk echt graag zou willen doen.

Wat betekend het voor u?

Zoals ik eerder al aangaf zijn de sociale contacten erg fijn. Geweldig dat ik nu kans heb om het werk te doen wat ik altijd al graag wilde doen. Daarnaast neem ik nu actief deel aan de maatschappij en hierdoor voel ik mijzelf nuttiger als persoon.

Waarom deze organisatie?

Ik kwam uiteindelijk terecht bij Mikado. Daar zat Rik op de redactie van het blad “Aangenaam” en ik ben daar toen mee gaan kijken vanwege mijn interesse in het grafisch ontwerpen. Uiteindelijk is hij vertrokken en werk ik nu samen met Yvonne op de redactie waar ik o.a. posters etc. maak.

Hoeveel uren besteed u aan het werk?

Ik heb een contract voor ongeveer 8 uur, maar het ontwerpen en maken van o.a. de posters gaat meer tijd en werk in zitten en dat doe ik dan lekker vanuit mijn eigen computer thuis.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken