Ilona Delait stelt zich voor

Mijn naam is Ilona Delait. Ik ben 35 zomers jong. Mijn leven deel ik met mijn vriend Arie en mijn jongens Collin (10) en Ferron (7). Toen men mij vroeger vroeg wat ik later wilde worden, antwoorde ik als klein meisje al dat ik moeder wilde worden. Toen ik op mijn 24e zwanger werd en Collin enkele maanden later geboren werd ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Dat ik dit wonder nog een keer mee mocht maken toen ik Ferron kreeg was meer dan ik ooit had durven dromen. Ik geniet iedere dag enorm van het moeder zijn en eigenlijk groeit dat met de dag. In mijn vrije tijd doe ik van alles, ik ben een bezig bijtje en het ligt er maar net aan wat er op mijn pad komt. Ik ben altijd wel met iets bezig. Naast Arie en de jongens zijn mijn vrienden erg belangrijk voor me: mijn zelf gekozen familie. Ik geniet er enorm van om samen dingen te ondernemen, te kletsen en te brainstormen over de dingen die ons bezig houden.

Inmiddels ben ik alweer een tijd werkloos, ondanks vele sollicitaties en andere pogingen om een parttime baan te vinden. Zo was ik op de radio in “1 op straat” van de NPO te horen in een interview over werkeloosheid, en stond ik met een interview in de Gelderlander. Helaas heeft dit tot op heden nog geen succes opgeleverd. Tja … Dat ik in de bijstand zou komen had ik nooit verwacht, nooit gedacht dat banen als bijvoorbeeld secretaresse (waarvoor ik ben opgeleid) zo moeilijk te vinden zouden zijn. Ondanks dat een gelukkig leven hebben verlang ik enorm naar een betaalde baan om me zo weer verder te kunnen ontwikkelen als persoon en daarnaast een voorbeeld te zijn voor mijn jongens. Maar zoals ze zeggen: de aanhouder wint en uiteindelijk gaat het vast goed komen. En hopelijk kan ik dit werk ernaast blijven doen!

Waarom heeft u gekozen voor vrijwilligerswerk?

De reden dat ik vrijwilligerswerk ben gaan doen kwam eigenlijk door mijn bijstand coach Joop. Hij had al gauw door dat thuis zitten niets voor mij is en heeft met mij gezocht naar een re-integratie werkplek. Hier heb ik 2 jaar met plezier gewerkt. Helaas liep dat in september jl. af en kwam ik weer tussen die 4 muren te zitten. Ik ben erg gemotiveerd en heb een flinke dosis ambitie en zo kwam ik dan terecht bij Mikado. Ik besloot mezelf daar nuttig te gaan maken als vrijwilliger en melde mezelf aan. Na een leuk gesprek met Bart Hoeste kon ik al snel aan de slag!

Wat betekend het voor u?

Vrijwilligerswerk is voor mij erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je in contact blijft met je medemens, het is goed voor je zelfwaarde, je ontwikkeling en je maakt jezelf nuttig op welke manier dan ook. De rubriek heet daarom ook mensen voor mensen, je doet iets voor anderen zonder daar iets voor terug te vragen en dat is nou net waar het in het leven om draait als je het mij vraagt.

Waarom deze organisatie?

Mikado sprak mij aan door haar jeugdige uitstraling en het jonge team wat er werkt. Na een gesprek was al snel duidelijk dat het een goede match was en tot op heden heb ik het super naar mijn zin binnen Mikado en krijg ik hier de kans om mij te ontplooien op andere vlakken die ik ambieer.

Hoeveel uren besteed u aan het werk?

Dat wisselt heel erg per week.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken