Mensen voor mensen rubriek

Nederland telt een enorm aantal vrijwilligers die zich door het gehele land vrijwillig inzetten voor diverse doelen en organisaties. Langzaamaan komt er steeds meer erkenning voor deze mensen. Vrijwilligers zijn daarom een zeer gewaardeerde en waardevolle toevoeging voor de organisaties waar zij hun steentje bijdragen. Toch blijkt dat er nog steeds erg veel mensen zijn die niet goed weten wat het nou precies inhoudt om als vrijwilliger te werken, of wat deze mensen nou precies doen en vooral ook waarom. Want waarom zou je “voor niets” gaan werken?

Ieder heeft zijn eigen motivatie voor vrijwilligerswerk

Voor de meesten is het een hele bewuste keuze. Er zijn mensen die het naast hun betaalde baan doen, om hun vrije tijd nuttig te besteden en zo een rijker sociaal leven te hebben. Maar er zijn ook mensen die vrijwilligerswerk doen als tegenprestatie voor het behoud van hun uitkering, en zo actief deel te blijven nemen aan onze maatschappij. Op deze manier is het integreren naar een betaalde baan een stuk toegankelijker. Het spreekt voor zich dat de mensen die vrijwilligerswerk doen bestaan uit alle soorten, maten, culturen en alle lagen van onze bevolking.

Mensen voor mensen

Vanaf begin 2016 zijn wij gestart met een nieuwe rubriek op onze website waarin we met regelmaat een vrijwilliger aan u voor willen stellen. Dit doen wij door middel van een leuk interview met een foto van de vrijwilliger aan het werk. Wat is de drive om vrijwilligerswerk te doen? Wat heeft het voor toevoeging en wat levert het de persoon in kwestie op. Op deze manier belichten wij de kant van het vrijwilligerswerk die velen van ons tot op heden nog niet kenden. Mijn naam is Ilona Delait en ik ben de persoon achter deze rubriek. In de eerste editie zal ik mezelf voor gaan stellen aan u en u meer vertellen over mijn werk als vrijwilliger. Houd de website dus goed in de gaten.

Vertel uw verhaal

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan deze rubriek stuur ons dan een mailtje: mvm@mikado-welzijn.nl

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken