U en de wijk

Vrijwilligerswerk is meer dan het reguliere vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is ook vrijwillig werk verrichten voor mensen in uw directe omgeving, zij het in uw wijk of in uw woonplaats.
Een keer boodschappen doen voor uw buurvrouw die slecht ter been is. Geregeld de tuin van de overbuurman onderhouden, omdat hij het zelf niet meer kan. Of het geven van huiswerkbegeleiding voor een jongere elders in de wijk. Allemaal vormen van vrijwillige inzet.

Doet u zo nu en dan wat voor de buurt? Laat het ons dan weten middels het formulier burgerparticipatie! Een keertje boodschappen gedaan? Of structureel de hond van iemand uitlaten? Wij horen het graag. Wij willen immers graag inzicht in hoe en wat burgers voor elkaar doen.

Wijkinitiatief starten?
Wat kunt u zelf verder doen in uw wijk? Denk er eens over na en wellicht heeft u een geweldig idee. Een aantal gingen u al voor en hebben succesvolle initiatieven. Denk hierbij aan de ruil en reparatiekring, of de boodschappenplusbus. Er zijn echter ook andere initiatieven die goed lopen. Lees hierover meer in het blad 'Aangenaam'.

Wij helpen u graag bij het opzetten van wijkgerichte initiatieven. Vul het formulier wijkiniatief in en onze opbouwwerker zal spoedig contact met u opnemen.