Beursvloer

Logo Rijk van Nijmegen UItdaging

 

Welkom op de Beursvloer!

Heumense vrijwilligersorganisaties gaven in een Vrijwilligersmonitor aan dat zij regelmatig op zoek zijn naar middelen om (nieuwe) activiteiten en projecten uit te voeren. De contributie van de leden, sudsidie en sponsoring levert middele op voor vrijwilligersorganisaties. De Beursvloer kan worden benut voor (tweedehands) materialen, advies en helpende handjes van bedrijven. De Beursvloer wordt georganiseerd door de stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging (RvNU).

De Beursvloer vindt jaarlijks plaats op de 2de maandag in november, van 17.00 tot 19.00 uur op een locatie in het Rijk van Nijmegen. Deelname is gratis.

Wat houdt het in?

Op de Beursvloer worden vragers en aanbieders met elkaar in contact gebracht. Elke organisatie mag maximaal drie verzoeken indienen.

Vragers

Een maatschappelijke organisatie, stichting of vereniging wil bijvoorbeeld een bepaald project uitvoeren, maar mist daarvoor de benodigde kennis, kunde, materialen of komt handen te kort om het werk uit te voeren. Bijvoorbeeld:

  • een toneelvereniging die materialen nodig heeft voor een nieuw toneeldecor;
  • een vereniging die tuinieren door kinderen wil stimuleren en daarvoor tuingereedschap tekort komt;
  • een sportvereniging die ondersteuning nodig heeft bij het schrijven van een publiciteitsplan, financieel plan of beleidsplan;
  • een museum dat handjes tekort komt om de accommodatie een opfrisbeurt te geven;
  • een zorgcentrum dat een groep bewoners in het zonnetje wil zetten;
  • enz.

Heeft u een vraag vanuit uw maatschappelijke organisatie? En wilt u aanwezig zijn op de Beursvloer? Klik hier voor de uitnodiging en de criteria. Of kijk op de website van stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging.

Aanbieders

Ondernemingen uit de gemeente Heumen en de regio die maatschappelijke initiatieven willen ondersteunen, omdat maatschappelijk betrokkenen ondernemen hoog in het vaandel staat.

Tip

Neem van tevoren contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk als u ondersteuning wenst bij het concreet maken van uw vraag. Daarvoor kunt u gebruikmaken van het matchformulier op de website van RvNU. Dit formulier kunt u ook ter plekke tijdens de Beursvloer invullen.

Maar u maakt natuurlijk meer kans als uw vraag van tevoren goed is voorbereid en uitgewerkt! U kunt uzelf aantrekkelijker maken door een tegenprestatie / wederdienst te formuleren (bijvoorbeeld een berichtje naar de media, een vermelding op uw website, een hapje en drankje tijdens de activiteit, een rondleiding in uw museum, een dagje uit voor de werknemers van een onderneming, een optreden van uw koor, sportclinic, een lezing over uw aandachtsveld, een natuurwandeling, een ontbijtje op uw locatie, enz.).

Foto Beursvloer RvNU 2016

Facebook

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Rijk van Nijmegen Uitdaging.