Info organisaties

Wat kan Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen voor u doen?
 

Het vrijwilligerssteunpunt ondersteunt Heumense organisaties zonder winstoogmerk. Dat zijn organisaties die niet als doelstelling hebben het behalen van winst, maar zijn gericht op een kerkelijke, levensbeschouwelijke, maatschappelijke, charitatieve, culturele of wetenschappelijke doelstelling of anderszins een maatschappelijk doel of algemeen nut nastreven. Daaronder vallen vrijwilligersorganisaties (stichtingen en verenigingen) en burgerinitiatieven.

Stichtingen en verenigingen zijn rechtspersonen die zijn opgericht met een bepaald doel, bijvoorbeeld om mensen te laten sporten, muziek te leren, te lezen of om een natuurgebied te beschermen. Verenigingen hebben leden, stichtingen niet.

Stichtingen en verenigingen mogen wel winst maken, maar ze moeten de winst gebruiken voor het doel dat zij nastreven. Zij mogen de winst dus niet uitkeren aan oprichters, bestuurders of leden.

Ondersteuning

Bent u op zoek naar vrijwilligers die zich voor uw organisatie willen inzetten? Heeft u behoefte aan ondersteuning of heeft u vragen over het vrijwilligerswerk? Het steunpunt helpt u met een gratis advies en opname van uw vacature(s) in het vacatureoverzicht op de gemeentepagina.

Het steunpunt is er voor alle vrijwilligers en maatschappelijke organisaties in de gemeente Heumen. Is uw organisatie een non-profit organisatie zonder winstoogmerk, dan kunt u kosteloos gebruik maken van onze diensten.

Digitale vacaturebank 

Vind vrijwilligers via de Vacaturebank. Let op: daarvoor moet u uw organisatie registreren op deze website. Vervolgens kunt u dag en nacht vacatures aanmelden in de Vacaturebank. Het steunpunt attendeert potentiële vrijwilligers op de vacatures.

Inloggegevens organisaties

Na de start van deze nieuwe website heeft u als geregistreerde organisatie inloggegevens ontvangen van het steunpunt. Lukt het niet om die te gebruiken, neem dan contact op met het steunpunt.

Nieuwe organisaties

Nog niet eerder gebruik gemaakt van de vacturebank? Registreer uw organisatie en u kunt gebruik maken van de Vacaturebank en nieuwe Talentenbank. 

Talentenbank

Als u ingelogd bent, kunt u ook reageren op de lokale talenten die zich hebben aangemeld via de Talentenbank. U stuur dan via deze website rechtstreeks een bericht naar een talent waar u intersse voor heeft. Met het verzoek aan het talent om op korte termijn (binnen 2 weken) contact met u op te nemen, om te bespreken wat hij/zij voor uw organisatie kan betekenen. Mocht u na twee weken geen reactie hebben ontvangen van het talent, reageer dan nogmaals op het aanbod. Als die tweede poging niet oplevert, neem dan contact op met het steunpunt.

Bemiddeling op maat 

Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen biedt extra ondersteuning aan vrijwilligers die hulp nodig hebben bij het vinden van vrijwilligerswerk en denkt mee met organisaties die vrijwilligerswerk willen bieden aan deze vrijwilligers.

Organisatie ondersteuning

Naast bemiddelen in vrijwilligerswerk kunt u bij het steunpunt terecht voor alle mogelijke ondersteuning op het gebied van vrijwilligerswerk. Wij informeren en adviseren u graag. Van informatie en advies over het vrijwilligersbeleid, wet- en regelgeving, deskundigheidsbevordering tot informatie over maatschappelijk betrokken ondernemen door bedrijven via Rijk van Nijmegen Uitdaging (voorheen De Maatschappelijke MeerWaarde - DMMW). Bekijk de informatie in het rechtermenu of neem contact met ons op.

Contact

Neem contact op met de functionaris Catelijne Quant, vrijwilligerswerk@heumen.nl of tel. 024-3588300 (via de receptie van het gemeentehuis). 

Nieuwsbrief 

Blijf door middel van de maandelijkse Heumense digitale vrijwilligerswerk nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent vrijwilligerswerk, scholing en andere bijeenkomsten voor vrijwilligerswerk en professionals in de gemeente Heumen. Als u de nieuwsbrief wil ontvangen, stuur dan een mail naar vrijwilligerswerk@heumen.nl.