Jongeren & vrijwilligerswerk

Veel jongeren doen vrijwilligerswerk. Jongeren zijn met name actief voor sportverenigingen en in het jeugdwerk. Vrijwilligerswerk doe je binnen een club of vereniging. Veel jongeren doen al aan vrijwilligerswerk zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Bijvoorbeeld het draaien van een bardienst bij de sportvereniging of het maken van flyers voor je club of vereniging.

In alle soorten en maten is er vrijwilligerswerk te vinden. Bijvoorbeeld bij scouting, organisaties als Amnesty International, Greenpeace of in het buurtwerk. Maar ook in het buitenland als vakantiebegeleiding of in kindertehuizen.
 
Vrijwilligerswerk doe je omdat je leuk vindt of omdat je graag mensen wilt helpen.
Sommige organisaties draaien voornamelijk op vrijwilligers omdat zij geen geld genoeg hebben om mensen te betalen voor hun werkzaamheden. Wel worden vrijwilligers regelmatig in het zonnetje gezet, door een jaarlijks uitje of een kerstpakket. Uiteraard is het heel normaal om iets voor een ander te doen zonder dat daar iets tegenover staat.
 
Vacatures en ondersteuning

In de vacaturebank op deze website vind je allerlei vacatures. Je kunt ook verder zoeken in de regio door onderaan te klikken op het plattegrondje van de provincie Gelderland.

Maatschappelijke stages

Daarvoor kun je terecht in de subrubriek maatschappelijke stage op deze website.

Vrijwilligerswerk in Europa

Voor vrijwilligerswerk binnen Europa kun je terecht op de website van European Voluntary Service (EVS).