Talentenbank info

Heb je speciale talenten, kennis, vaardigheden of specialismen die je vrijwillig voor lokale maatschappelijke organisaties wilt inzetten?

Kun je bijvoorbeeld websites bouwen?
Heb je kennis van boekhouding of PR?
Kun je goed koken voor groepen, musiceren of heb je een ander talent?

Wil je dat talent inzetten voor lokale vrijwilligersorganisaties, op tijdelijke basis of eenmalig?

Talenten

 

Heumense Talentenbank in 2014 van start gegaan

Iedereen heeft talent

Een talent is wat iemand bijzonder maakt en waarin we ons van anderen onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan een speciale vaardigheid, deskundigheid, handigheid, kennis of specialisme. Ongetwijfeld heb jij ook talent in huis . En dat is nu net waar anderen naar op zoek zijn. Een groot voordeel om je als talent aan te melden is dat het vrijwel altijd gaat om de duur van een project of korte klus. Je verbindt je dus niet voor jaren aan een organisatie.

Talenten zelftest

Benieuwd naar de talenten die je in huis hebt? Doe een zelftest.

Wat doet Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen voor een talent?

Via het steunpunt komen worden talenten onder de aandacht gebracht van maatschappelijke organisaties die bij het steunpunt zijn aangemeld en geregistreerd. Dus alleen voor het steunpunt en aangemelde/geregistreerde organisaties zijn de contactgegevens zichtbaar, zodat zij rechtstreeks kunnen reageren op uw aanbod. Indien gewenst, kan daar een persoonlijke gesprek met het steunpunt aan vooraf gaan, om de mogelijkheden verder te bespreken.

Tips samenwerking talent met organisatie

Bij aanvang van een klus maakt het talent vooraf met de organisatie afspraken over begin- en einddatum. Bij de uitvoering van de klus mogen geen financiën zijn gemoeid (dus geen commerciële activiteiten). Onkosten- en reisvergoedingen spreek je vanzelf af met de organisaties.