Nieuwsberichten

Al 10.000 keer vrijwilligerswerk gedaan door AZC-bewoners!

Geplaatst op 22 jun ‘18

In 27 gemeenten, waaronder Nijmegen, werken 'Aan de slag'-teams keihard om bewoners van asielzoekerscentra (AZC's) te matchen met vrijwilligerswerk. Samen met andere inwoners wandelen AZC-bewoners met ouderen, helpen bij festivals, snoeien bomen, organiseren voetbalwedstrijden, delen water uit tijdens hardloopevenementen, koken in buurthuizen en doen nog veel meer. Inmiddels is er al 10.000 keer zo'n klus gedaan!

"Superblij met deze extra vrijwilligers"

Het vrijwilligerswerk geeft AZC-bewoners de kans om andere stads- of dorpsbewoners te ontmoeten en aan de Nederlandse maatschappij te snuffelen. Een 'Aan de slag'-vrijwilligster: "Door vrijwilligerswerk te doen voel ik me nuttig. Ik ontmoet Nederlanders en kan de taal oefenen." Ook vrijwilligerscoördinatoren van organisaties zijn positief, bijvoorbeeld: "De bewoners van onze zorginstelling genieten volop van de activiteiten waarbij enkele vluchtelingen komen meehelpen. Taal blijkt geen enkele barrière te zijn." Een andere vrijwilligerscoördinator: "We vinden het heel gezellig om samen met AZC-bewoners in de volkstuin te werken. Ze komen wekelijks en zijn ontzettend behulpzaam en vriendelijk. Soms moeten we ook wel lachen als we met handen en voeten elkaar proberen te begrijpen. En als we er helemaal niet uitkomen, pakken we Google Translate er gewoon bij."

Applaus voor iedereen die bijdraagt!

Het landelijke 'Aan de slag'-project levert prachtige ervaringen op dankzij de tomeloze inzet van alle betrokken vrijwilligers, medewerkers, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Het persoonlijk contact, en het samenwerken met elkaar zorgt dat vooroordelen verdwijnen, en meer begrip ontstaat voor elkaars cultuur. Benieuwd hoe Aan de slag eruit ziet in de praktijk? Bekijk de video! Wil je kennismaken met het Nijmeegse Aan de slag-team? Kijk hier

 

Vrijwilligerscafé - kom ook!

Geplaatst op 05 jun ‘18

Het vrijwilligerscafé geeft gelegenheid aan vrijwilligers van organisaties en initiatieven uit Nijmegen te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en waar mogelijk te ondersteunen.

21 JUNI: DOE MEE AAN WORKSHOP ‘BRUGGEN BOUWEN’

Donderdag 21 juni 15.30 – 17.00 uur Groenestraat 170
Iedereen is welkom:
 vrijwilligers van Nijmeegse organisaties, en andere geïnteresseerden. 
Deelname is gratis… Opgave mag, maar is niet nodig.  poels@huisvancompassienijmegen.nl en 024-3228480.

 

Wat is dat?
Het Vrijwilligerscafé is een proefproject van Nijmegen stad van Compassie, met medewerking van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. In het najaar 2017 organiseerde Nijmegen Stad van Compassie een drietal vrijwilligersbijeenkomsten in Nijmegen: in het Huis van Compassie, de Wijkfabriek en in het Goffertstadion. In vervolg hierop organiseren we nog vóór de zomervakantie 3 keer een vrijwilligerscafé in het Huis van Compassie, Wijkfabriek Wolfskuil en OPEN Slowcafé. 

Vrijwilligerscentrale Nijmegen en de AVG

Geplaatst op 31 mei ‘18

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).

Op dit moment zijn wij aan de achterkant druk bezig om alles wat nodig is, aan te passen in overeenstemming met deze wet. Zodra er concrete zaken zijn die voor u van toepassing zijn, zullen wij u via onze website of per e-mail informeren.

Meer informatie of vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon 024-8200020 of stuur een e-mail naar algemeen@vwc-nijmegen.nl.

Klik hier om het nieuwsarchief te bekijken.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken