Groene Vrijdag

Geplaatst op 28 november 2018 09:23

Doe mee met Groene Vrijdag op 14 december!

Nijmegen neemt op 14 december 2018 vrij om samen de stad groener en mooier te maken, een dag door activiteiten voor de stad en voor elkaar. Deze dag is het Groene Vrijdag, een activiteit van Nijmegen European Green Capital.  In de middag zijn er een tal van activiteiten en in de avond kan iedereen van 18.30 tot 19.15 uur genieten van de lichtshow Glow Green op Kelfkensbos.

Op vrijdag maken we samen Nijmegen groener en mooier. Er is van alles mogelijk. Denk aan het schoonmaken van onze stad, het planten van fruitbomen, een bingo in een zorgcentrum of het overschilderen van muren. Jij kunt op verschillende manieren meehelpen!

- Bedenk (met jouw bedrijf, instelling, school of straat) een activiteit waar de stad groener van wordt. Meld activiteit aan!

- Steek op Groene Vrijdag (samen met jouw collega’s, klasgenoten of buren) de handen uit de mouwen bij een van de activiteiten. Kijk hieronder welke activiteiten er zijn, en meld je aan.

- Stel als bedrijf of instelling free tickets beschikbaar voor het avondprogramma met gratis toegankelijke culturele activiteiten. De tickets zijn bedoeld voor de deelnemers van Groene Vrijdag. Mail voor meer informatie en de mogelijkheden via CommunicatieGreenCapital@nijmegen.nl.

Om 18.30 uur verzamelt iedereen zich op het Kelfensbos. Daar kunnen we genieten van Glow Green; prachtige videomapping op het Valkhof museum. Dit duurt tot 19.15 uur.

Daarna genieten alle deelnemers aan Groene Vrijdag ‘s avonds van allerlei culturele, sportieve en aantrekkelijke activiteiten in de stad. Deze activiteiten maken we binnenkort bekend. Aanmelden voor deze activiteiten is alleen mogelijk als je in de middag hebt meegedaan.

Bekijk alle activiteiten