Verslag Lokaal Compliment

Geplaatst op 11 december 2018 09:38

Lokaal Compliment 2018 was een superfeest

Afgelopen zaterdag 8 december vond het grootste vrijwilligersfeest van Nijmegen plaats in de Lindenberg: het Lokaal Compliment. Een feest ter waardering en erkenning van de enorme inzet door alle Nijmeegse vrijwilligers in het afgelopen jaar. Met zo’n 1.000 bezoekers was de sfeer uitstekend: relaxt, gezellig en bovenal feestelijk.

 De avond begon met de toespraak van wethouder onderwijs, welzijn en zorg, Grete Visser. Zij bedankte alle aanwezigen voor hun toewijding en inzet van het afgelopen jaar. Het Lokaal Compliment stond in het teken van Nijmegen European Green Capital 2018. Dit groene thema kwam terug in de symbolische uitreiking van het compliment voor iedereen. Wethouder Visser reikte dit uit aan Jackie Kersten, een van de initiatiefnemers van de Natuurtuin Bottendaal die zich hier met hart en ziel voor inzet. Daarna maakte Mirjam Kaptein, directeur van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, bekend welke drie organisaties de gemeente Nijmegen nomineert voor de landelijke ‘Meer dan handen’ vrijwilligersprijzen. De genomineerden zijn: de Vincentius Vereniging Nijmegen (met de ruilkast), de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (met de miniatuurlandschappen) en De Waalstappers, die als slogan hebben:  De hort op met de Waalstappers, niemand hoeft eenzaam te zijn! De voortgang rond deze landelijke prijsvraag is te volgen op de website van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen.

 Uitreiking_Lokaal_Compliment

Na de uitreiking volgde een avond vol plezier, verbazing en gezelligheid. De zalen met de theatercolleges over ‘dingen voor elkaar krijgen’ (door Nils Roemen) en ‘creatief denken’ (door Ellen Spanjers) zaten overvol. Met veel interactie zaten mensen op het puntje van hun stoel. Anderen speelden fanatiek mee met de Top2000-bingo en wonnen daarmee leuke prijzen. In de grote zaal werd men totaal verrast bij de Mind-illusieshow van Jochem Nooyen. Als klap op de vuurpijl draaide de DJ lekkere plaatjes (én verzoeknummertjes) die alle aanwezigen aan het swingen maakten.

College

Tegen 23:00 draaide de DJ het laatste nummer en daarmee werd het feest afgesloten. Met een leuke goodiebag, gesponsord door de gemeente, Nijmegen Green Capital, Rabobank Rijk van Nijmegen en de Vrijwilligerscentrale, vertrok iedereen huiswaarts. Het was een zeer geslaagde avond. 

Ben je op de foto gegaan voor het groene scherm? Bekijk dan hier hoe hij is geworden: http://crazy-fototrucage.nl/?page_id=32

De foto's (fotograaf: Hans de Groot) zijn te vinden op Flickr: https://www.flickr.com/photos/147128344@N08/sets/72157704528597095