Maatjesnijmegen.nl: √°lle maatjesprojecten bij elkaar

Geplaatst op 18 september 2017 10:58

 

Vanaf 12 oktober zijn alle maatjesprojecten in Nijmegen te vinden op de website www.maatjesnijmegen.nl. En dat is handig. Of je nu een maatje wilt worden óf je zoekt voor jezelf een maatje, alle maatjesprojecten zijn hier makkelijk te vinden. 

Maatje
“Maatje” is de term die onder andere door het Oranje Fonds gebruikt wordt als verzamelnaam voor alle initiatieven waarbij een vrijwilliger één-op-één gekoppeld wordt aan een deelnemer en gedurende enige tijd als coach, mentor of maatje optreedt. Een maatje kan iemand ondersteunen bij het vergroten van sociale contacten of iemand helpen die door ziekte, ouderdom of handicap niet meer in staat is om alles zelf te doen. Maar ook door iemand uit een sociaal isolement te halen door gewoon simpelweg samen leuke dingen te ondernemen.
Door het overzicht van alle maatjesprojecten in Nijmegen is het voor mensen die op zoek zijn naar een maatje eenvoudig om dé organisatie te vinden die past bij de (hulp)vraag die zij hebben. Maar ook een vrijwilliger krijgt een goed beeld van de mogelijkheden!

"Mede dankzij Barbara ben ik weer onder de mensen"
Ruim een jaar zijn Christine (vijftig plus) en Barbara (25 jaar) aan elkaar gekoppeld. Er was direct een klik, de twee gaan heel gemakkelijk met elkaar om, er wordt altijd veel gelachen, en er is ook veel gebeurd. Ze zien elkaar bijna elke week.
Christine (breeduit glunderend): Ik heb het druk nu, ben voor mijn gevoel weer onder de mensen. Dat is niet zomaar aan komen waaien, ik heb er hard aan gewerkt, vaak samen met Barbara. Barbara is bij dit alles een soort achterbanfiguur die meewerkt. Die mij stimuleert om stappen te zetten. (…) Daarnaast doen we samen van alles, zijn naar een Afrikaans Festival geweest, naar de Kaaij, hebben gewandeld in de Ooij, hebben gefietst.

Barbara: We hebben heel leuk samen. Christine is echt meer een soort vriendin geworden. Dat had ik vooraf niet verwacht. Ik zit gerust een uur of 4 thee te drinken met haar. Laatst hadden we elkaar drie weken achter elkaar niet gezien, dan ga je elkaar echt wel missen.


Lees het hele dubbelinterview

Maatjesplatform
Het digitale maatjesplatform is een initiatief van maatjesprojecten uit Nijmegen en de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Sinds 2014 komen zij regelmatig samen in het ‘maatjesprojectenoverleg’ om kennis en ervaring met elkaar te delen over maatjesprojecten. De maatjesprojecten in Nijmegen willen hun krachten bundelen door samen te werken en zich te organiseren als het Platform Maatjesprojecten Nijmegen.

Bijeenkomst
Op 12 oktober 2017 organiseert de Vrijwilligerscentrale Nijmegen een bijeenkomst vanuit het platform Maatjesprojecten Nijmegen, voor alle coördinatoren/betrokkenen van de Nijmeegse maatjesprojecten Zorg & Welzijn. Tijdens de bijeenkomst op 12 oktober kunt u onder genot van een hapje en een drankje kennismaken met alle andere Nijmeegse maatjesprojecten, ervaringen uitwisselen en verkennen wat er leeft of verder mogelijk/nodig is. Naast de kennismaking zal ook het digitale platform www.maatjesnijmegen.nl gelanceerd worden. Wilt u hier bij aanwezig zijn? Neem contact op met onderstaande contactpersoon.

Meer informatie en aanmelding: Renske Borkus, r.borkus@vwc-nijmegen.nl 024 8200028

 

 

 

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken