Digitaal maatjesplatform gelanceerd!

Geplaatst op 13 oktober 2017 14:49

Álle maatjesprojecten bij elkaar op digitaal platform

www.maatjesnijmegen.nl

 

Op een drukbezochte bijeenkomst is op donderdag 12 oktober j.l. de website www.maatjesnijmegen.nl gelanceerd. Betrokkenen bij de Nijmeegse maatjesprojecten waren erbij en verkenden verdere mogelijkheden. Wil je een maatje wórden, of zoek je een maatje voor jezélf: alle maatjesprojecten zijn nu makkelijk te vinden.

Wat is een maatje precies?

'Maatje' is de verzamelnaam voor alle initiatieven waarbij een vrijwilliger een-op-een gekoppeld wordt aan een deelnemer en een periode als coach, mentor of maatje optreedt. Wat doet een maatje? Bijvoorbeeld iemand ondersteunen bij het opdoen van sociale contacten, of iemand helpen die door ziekte, ouderdom of een beperking niet alles zelf kan. Maar ook simpelweg samen leuke dingen ondernemen om iemand uit een sociaal isolement te halen.

Kennismaken en kennis delen

Tijdens het eerste gedeelte van de bijeenkomst zijn alle coördinatoren van maatjesprojecten in kleine groepen met elkaar in gesprek gegaan. Er is gesproken over het werven en begeleiden van vrijwilligers, deskundigheidsbevordering, dilemma’s en ‘lastige vragen’. Er was veel behoefte om kennis over deze onderwerpen met elkaar te delen. Ook Wethouder Bert Frings was aanwezig tijdens deze gesprekken. Hij liet weten enthousiast te zijn door de ‘gedrevenheid’ van alle aanwezigen. Als klap op de vuurpijl werd het digitale platform gelanceerd, de website! Behalve de coördinatoren van de maatjesprojecten waren ook andere geïnteresseerden (verwijzers, Stips en SWT) hier getuige van. De open en goede sfeer, de hapjes en de drankjes zorgde voor de ideale omgeving om plannen voor de toekomst te maken.

 

Krachten gebundeld in maatjesplatform

Het Platform Maatjesprojecten Nijmegen is een initiatief van Iriszorg, Mee Gelderse Poort, Pluryn, RIBW, Humanitas, Dichterbij, Buddyzorg, Hulpdienst Nijmegen, Swon/NIM en de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Sinds 2014 delen zij hun kennis en ervaring met elkaar. In het Platform Maatjesprojecten Nijmegen bundelen zij hun krachten door samen te werken en zich te organiseren. Wilt u ook deelnemen aan het platform of uw maatjesproject bekendmaken via de website? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken