Vrijwilligers in het zonnetje gezet op Lokaal Compliment 2017

Geplaatst op 15 december 2017 14:43

Wethouder Bert Frings en Mirjam Kaptein van de Vrijwilligerscentrale verwelkomden op 14 december 2017 zo'n 1.000 Nijmeegse vrijwilligers in het NEC-Goffertstadion. Ook de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar was dit jaar goed vertegenwoordigd: het Lokaal Compliment verjongt! Het werd een geslaagde avond met een afwisselend programma: muziek, activiteiten, een proeverij van workshops en natuurlijk gezellig samenzijn met een hapje en drankje.

Het Lokaal Compliment 2017 stond in het teken van 'Talent'. Bert Frings reikte het symbolische Lokaal Compliment uit aan een jong talent: Jeanne van Haren, vrijwilliger bij de Dierenambulance Nijmegen. Ook Schele Daan uut de Krayenhofflaan greep zijn kans om een aantal vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

 

Dit was je kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het NEC-Goffertstadion. Rondleider Peer Küsters, zelf vrijwilliger, wist mooie verhalen te vertellen over de Nijmeegse voetbalhistorie en 'De Bloedkuul'.

 

De workshops en de escaperoom in de lounges werden druk bezocht. In de ene workshop leerde je ballonnen vouwen tot een waar kunstwerk, in de andere oefende je je eigen 'elevator pitch' of dacht je mee over maatschappelijke thema's als armoede, sociale veiligheid en omgaan met anderen. Hilariteit was er bij de fototrucage. En natuurlijk werd er gedanst, gegeten en gedronken.

 

 

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken