Stem voor 'Meer dan handen'-vrijwilligersprijzen

Geplaatst op 10 januari 2018 11:56

Drie Nijmeegse vrijwilligersprojecten zijn voorgedragen voor de 'Meer dan handen'-vrijwilligersprijzen: Stichting Straatmensen; de Wijkfabriek; en Hortus Nijmegen. Stem nu op je favoriete lokale project! Dat kan tot en met 30 januari 2018.

Jury- en publieksprijzen

Landelijk zijn ruim 150 projecten en vrijwilligers voorgedragen. Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt één winnaar gekozen door een jury en één door het publiek.

Lokale aanmeldingen

De 'Meer dan handen'-vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Dit jaar speelden gemeenten een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Elke gemeente kon drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Ruim 50 gemeenten meldden projecten aan. Een overzicht van deelnemende gemeenten is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl/gemeenten.

Selectiecriteria

Het thema dit jaar is: vrijwilligers maken het verschil. De jury beoordeelt hoe de projecten en initiatieven met vrijwilligers het verschil maken voor hun omgeving of gemeente, of via hun eigen vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt. De prijsuitreiking is op 2 februari 2018.

De 'Meer dan handen'-vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken