Najaar 2018 start maatschappelijke diensttijd

Geplaatst op 15 februari 2018 10:07

14 februari 2018 DEN HAAG - Volgend najaar moeten volgens staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) de eerste jongeren al gaan starten met een maatschappelijke diensttijd. Ze krijgen dan een bescheiden vergoeding als zij zich maximaal zes maanden inzetten voor de samenleving, is het idee. 

Ⓒ ANP

Het plan voor de maatschappelijke diensstijd moet nog door de nieuwe CU-bewindsman nader worden uitgezocht. Hij gaat dat samen doen met het ministerie van Onderwijs en Sociale Zaken.

Blokhuis verklapte vandaag in de Tweede Kamer alvast dat hij vanaf februari gesprekken zal gaan voeren met jongeren, gemeenten en scholen om te horen wat zij 'belangrijk vinden’. Vervolgens wil hij in de zomer van 2018 proefdraaien. „In het najaar moeten de eerste jongeren starten.”

Lees het artikel uit de Telegraaf verder...

Invulling
De invulling van de maatschappelijke diensttijd wordt momentel verder onderzocht. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken in welke sectoren jongeren straks aan de slag kunnen. En of deelname beloond kan worden met een certificaat als getuigschrift van maatschappelijke betrokkenheid. 
De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is betrokken bij mee-denk sessies, volgt de ontwikkelingen op de voet en denkt na over de mogelijkheden voor de regio Nijmegen. 

 

 

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken