Over ons

Wat wij doen

Nijmegen is een echte vrijwilligersstad. Van de 170.000 inwoners zijn er rond de 60.000 inwoners die zich actief inzetten voor hun omgeving, hun club, hobby of medemens. De vrijwilligerscentrale Nijmegen is er voor al die vrijwilligers en hun organisaties. Voor informatie en advies, hulp bij het zoeken van passend vrijwilligerswerk of ondersteuning bij het werken met vrijwilligers. Ook dragen we bij aan de vernieuwing van vrijwilligerswerk: we spelen in op trends, ontwikkelingen en vragen uit de markt.

De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is er:

Voor Vrijwilligers 
hebben we een aanbod dat varieert van de digitale vacaturebank tot bemiddeling op maat. Ook verzorgen we maatschappelijke stages en organiseren we regelmatig workshops om vrijwilligers te versterken in dat wat zij doen. 

Voor Organisaties 
die met vrijwilligers werken ondersteunen we bij het creëren van een aantrekkelijke en uitdagende werkomgeving voor vrijwilligers. Dit doen we door het aanbieden van advies, informatie en workshops.

Voor de Nijmeegse Samenleving 
organiseren we activiteiten en evenementen waarbij burgers, instellingen en bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen, zoals de Beursvloer, vrijwilligerswerk in de buurt, vrijwilligerscafés, de Vrijwilligersavond ‘Het Lokaal Compliment’ en NL Doet.

Projecten

Veel van bovengenoemde diensten hebben we opgezet vanuit een projectaanpak met samenwerkende partijen. Lees meer...

Wil je meer weten over wat wij doen?

Bekijk dan onze online folder om te lezen wat wij met onze verschillende diensten en projecten voor jou kunnen betekenen.

 

 

 

 

De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is in het bezit van het NOV Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld 3 sterren en een ANBI status.