Over ons

Experts in vrijwilligerswerk

Bij de Vrijwilligerscentrale Nijmegen werkt een team van experts dagelijks aan het versterken en bevorderen van vrijwilligerswerk. Door onze brede expertise, ruime ervaring en ons omvangrijke netwerk zijn wij sinds de oprichting in 1980 uitgegroeid tot de spin in het web van het Nijmeegse vrijwilligerswerk. Wij beantwoorden uw vragen met betrekking tot vrijwilligerswerk, denken graag met u mee over verschillende thema's binnen ons vakgebied en ontwikkelen nieuwe ideeën, concepten en projecten. De Vrijwilligerscentrale Nijmegen hanteert hierbij zowel een wijkgerichte aanpak als een stadsbrede aanpak.

Alle informatie onder een dak

Uiteraard vormt bemiddeling tussen (toekomstige) vrijwilligers en organisaties al jaren een belangrijke kernactiviteit van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Maar daarnaast zijn we ook op veel andere terreinen binnen ons werkveld actief. Wij leveren gedegen en actueel advies, bieden een platform voor deskundigheidsbevordering en brengen vrijwilligerswerk breed onder de aandacht van de inwoners van Nijmegen en haar omgeving. Tegelijkertijd staan we met onze diensten, kennis en expertise klaar voor onder meer maatschappelijk betrokken ondernemers, het voortgezet onderwijs, non-profitorganisaties en gemeenten. Hierdoor bent u voor vrijwilligerswerk in de breedste zin van het woord bij de Vrijwilligerscentrale Nijmegen aan het juiste adres.

Wilt u als vrijwilliger, organisatie of bedrijf meer weten over onze grote betrokkenheid binnen het Nijmeegse vrijwilligerswerk? Kijkt u dan elders op deze website en in onze online folder om te lezen wat wij met onze verschillende diensten en projecten voor u kunnen betekenen.

Oog voor het vrijwilligerswerk van morgen

De Vrijwilligerscentrale Nijmegen denkt graag vooruit. We ontwikkelen projecten, trainingen en bijeenkomsten die aansluiten op de vraagstukken van vandaag én morgen. De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is goed op de hoogte van de huidige trends in de samenleving en de weerslag daarvan op het vrijwilligerswerk. We zijn ons er van bewust dat de invulling van vrijwilligerswerk hierdoor continu verandert en dat onze klanten andere vragen en grenzen hebben dan voorheen. Wij geven als koepelorganisatie het vrijwilligerswerk in de gemeente Nijmegen vorm en houden daarbij altijd rekening met de wensen van de klant. Daarnaast leggen we effectieve en strategische verbindingen op stads- en wijkniveau en werken we zoveel mogelijk samen met maatschappelijke organisaties in de wijk, de stad en in de regio.

 

 

De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is in het bezit van het NOV Keurmerk Steunpunt Vrijwillige Inzet 3 sterren en een ANBI status.