Scholingen » Vervolgtraining 'Vrijwilliger: tussen vriend en professional' - Dilemma’s van een vrijwilliger en/of maatje

Arrow curve 180 Terug naar het scholing overzicht.

Details

Als vrijwilliger/maatje kom je soms in situaties terecht die dilemma’s met zich meebrengen. Dilemma’s over afstand en nabijheid. Wat wordt er verteld over het persoonlijk leven, hoe dichtbij kom jij en laat je de deelnemer komen? Ligt er een grens aan het contact en hoe geef je dat op een respectvolle manier vorm? Hoe ga je om met lastig en of grensoverschrijdend gedrag?

Externe link:


Doelgroep:
Vrijwilligers, Potentiële vrijwilligers, Vrijwilligerscoördinatoren, Mantelzorgers
Categorie:
Omgaan met specifieke groepen , Sociale vaardigheden
Type scholing:
training
Aangeboden in:
onbekend
Aangeboden door:
Vrijwilligerscentrale Nijmegen
Scholingsnummer:
#463

Bestand

Extra informatie

Inhoud van de scholing

In deze training ga je op een interactieve manier aan de slag met de dilemma’s die een “ kunstmatige “ relatie met zich meebrengt.
We gaan aan de slag met de casussen die de deelnemers inbrengen en daarmee oefenen.

Doel van de scholing

Na deze scholing heb je handvatten hoe jij met de dilemma’s over Afstand en Nabijheid om kan gaan, waarbij er aandacht is voor lastig en of grensoverschrijdend gedrag.

Aanvullende informatie

Annelies Vonk is een bevlogen trainer met jarenlange ervaring in de dak- en thuislozenzorg en verslavingszorg.
Ze zet haar ervaring in om vrijwilligers handvatten te geven voor de dilemma’s die je als vrijwilliger tegenkomt bij vrijwilligersfuncties bijvoorbeeld als maatje.
Ze weet tijdens haar trainingen een goede en veilige sfeer in een groep te creëren. In haar training maakt ze veel gebruik van interactie waardoor deelnemers zich betrokken voelen. Ze confronteert deelnemers indien nodig, waarbij ze de persoon niet uit het oog verliest. Acteren is op haar lijf geschreven en gebruikt ze in haar trainingen. Ze zet verschillende rollen uit de praktijk snel en geloofwaardig neer. Deelnemers zijn praktijkgericht bezig en leren op een leuke manier waarbij er ook veel ruimte is voor humor en plezier.


Overige details
  • Locatie: Guesthouse Vertoef, Nassausingel 3 te Nijmegen, trainingsruimte in soutterain
  • Aantal sessies: 1
  • Kosten: 17,50
  • Minimum aantal deelnemers: 6
  • Maximum aantal deelnemers: 12
  • De scholing wordt gegeven door: Annelies Vonk is trainer voor maatjesprojecten en andere vrijwilligersactiviteiten. Annelies Vonk is een enthousiaste trainer met veel ervaring met verschillende doelgroepen.
Vindt plaats op:

Datum: 20 februari 2019
Tijd: 18.30 - 21.00


Inschrijven mogelijk tot:

19 februari 2019


Contactpersoon
  • User female Algemeen
  • Telephone 024 820 00 24
  • Mail algemeen@vwc-nijmegen.nl

Heeft u al een account? Klik hier om in te loggen.

Aanmelden voor deze scholing

Vrijwilligerscentrale Nijmegen gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens en legt deze vast conform de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG). Wij kunnen deze gegevens gebruiken om u te informeren over onze activiteiten en onze projecten. Als u deze informatie niet wilt ontvangen of vragen heeft over uw persoonsgegevens dan kunt u ons dat laten weten via privacy@vwc-nijmegen.nl. Lees onze privacyverklaring hier.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken