Bestuurlijke vernieuwing - workshop Train-de-trainer

NOC*NSF biedt de training 'Bestuurlijke Vernieuwing' aan. Het is een train-de-trainer training. NOC*NSF, die deze workshop normaalgesproken aan vrijwilligersorganisaties aanbiedt, wil met 'train-de-trainer' haar kennis graag verspreiden in het land. 

Gezocht! Voor de regio Nijmegen zoeken we daarom: 
vrijwillige bestuursleden / mensen vanuit het bedrijfsleven / zzp-land of de overheid, die als trainer (in spé) bereid zijn om deze workshop zelf volgend jaar 1 of 2 keer te verzorgen voor vrijwillige bestuurders in Nijmegen. 


Locatie training: NOC*NSF, op het groene Papendal te Arnhem, midden tussen alle topatleten.
Datum: donderdag 30 november, van 14.00-17.00 uur

Mocht je interesse hebben dan horen we het graag!
Aanmelden kan bij: Lianne Bongers, Vrijwilligerscentrale Nijmegen, l.bongers@vwc-nijmegen.nl, 024 8200028

 

-------------------------------------------------------------------

MEER INFO:

Bestuurlijke vernieuwing: Aandacht voor verschillen, juist om het verschil te maken!

Alle bestuurders van vrijwilligersorganisaties (verenigingen en stichtingen), of ze nu willen of niet, hebben te maken met uitdagingen in een veranderende omgeving.

In het project BestuurdersCentraal werken we onder andere samen met NOC*NSF. Dit is een van de manieren om vrijwillige bestuurders, coaches en anderen die willen bijdragen aan sterke besturen, instrumenten in handen te geven om die ambitie met ons waar te maken.

Wat leer je met de train-de-trainer?

Je leert de ins en outs van een workshop van NOC*NSF voor vrijwilligersorganisaties. Met deze workshop help je bestuurders die zoeken naar oplossingen voor slepende problemen óf verenigingen met ambities, die inzien dat verandering essentieel is voor de continuïteit en vooruitgang.

In de train-de-trainer lopen we de workshop door en bespreken per onderdeel wat belangrijk punten kunnen zijn als je met een groep aan de slag gaat. We nemen hier je eigen ervaring in mee. Het gaat om aandacht voor bestuurlijke vernieuwing. We bespreken wat dit oplevert, voor de vrijwilligersorganisatie én voor bestuurders zelf. Bijvoorbeeld hoe dit bijdraagt aan een optimale sfeer, dynamiek en betrokkenheid. Een ondernemend en divers samengesteld bestuur heeft een positieve werking op de organisatie. In de workshop is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, gesprekken over nieuwe inzichten, en de mogelijkheden en praktische toepassing voor de eigen organisatie.

Met de deelnemers van de train-de-trainer bespreek je hoe je dit thema aan de orde brengt bij bestuurders en hoe je verandering kunt realiseren.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken