workshop Culturele Intelligentie

“ Als je ziek wordt, neem je toch niet je 14 jarige zoon mee naar de huisarts, zeg  ik gefrustreerd tegen een Syrische mevrouw van ongeveer vijftig jaar. Toch weigert ze naar de Nederlandse les te gaan.  Ik snap het nog steeds niet…” Zegt een Nederlandse vluchtelingenwerker.

In sommige culturen is het juist noodzakelijk en gebruikelijk om je zoon mee naar de huisarts te nemen, want daar praat de huisarts ‘over’ de patiënt en niet ‘met’ de patiënt. Als je dit weet, kun je de mensen beter begrijpen en helpen.

Zo’n onbegrijpelijke situatie vanwege cultuurverschillen kan leiden tot frustratie, misverstanden en ergernissen. Als je op de hoogte bent en je verdiept in de cultuur, kun je mensen  beter begeleiden, begrijpen  en ondersteunen.

Heb je ook te maken met meerdere culturen in je werk of privé?
In de training ‘Culturele Intelligentie’ krijg je de kans om kennis te maken met verschillende culturen en wat dat betekent in de omgang met elkaar.

Na de training:

  • Ben je je bewust van je eigen culturele bagage en die van andere culturen,
  • ben je in staat om de verschillen in culturen beter te begrijpen,
  • weten is begrijpen,
  • ben je in staat de vaardigheden die je geleerd hebt toe te passen in de interactie met mensen uit verschillende culturen.

meer info en aanmelden

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken