Werkwijze Bijzonder Werkt

Het vinden en behouden van vrijwilligerswerk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommigen hebben een extra steuntje in de rug nodig, bijvoorbeeld mensen met psychiatrische klachten en/of een verslavingsachtergrond.

Het project Bijzonder Werkt richt zich op mensen die begeleid worden door Pro Persona, RIBW, Pompestichting, Iriszorg of vergelijkbare instellingen. Zij willen graag weer meedoen in de maatschappij door vrijwilligerswerk te doen. Het zijn gemotiveerde mensen, die vaak langer actief willen en kunnen blijven binnen een organisatie en daarmee voor uw organisatie een waardevolle vrijwilliger kunnen zijn.


WERKWIJZE

  • Aanmelden; Meld de deelnemer aan via het digitale aanmeldformulier hieronder
  • Intake gesprek; Wanneer de cliënt geschikt is voor deelname zal de projectmedewerker van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen de cliënt en trajectbegeleider uitnodigen voor een intake gesprek
  • Deelname project; Wanneer de projectmedewerker na de intake besluit dat de cliënt geschikt is voor deelname, dan zal er een passende vrijwilligersplek gezocht worden in goed overleg met de cliënt en trajectbegeleider. 

 DOCUMENTEN

Brochure "Bijzonder Werkt, een handreiking voor het succesvol begeleiden van vrijwilligers met psychische klachten en/of een verslavingsachtergrond". 

Selectiegesprekformulier Hulpmiddel bij kennismakingsgesprek.