Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke stages

De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Dat is goed voor anderen en voor hun persoonlijke ontwikkeling. In totaal moeten zij 30 uur maatschappelijke stage lopen.

Het  Vrijwilligers Steunpunt Overbetuwe was tot 2014 stagemakelaar in de gemeente Overbetuwe. Het VSP ondersteunt en adviseert alle organisaties in Overbetuwe die met maatschappelijke stages aan de slag willen, bijvoorbeeld bij het formuleren van vacatures en de begeleiding van jongeren. Na 2015 staat er veel te veranderen rondom de MaS. Ter ondersteuning is er voor scholen de handreiking voor voortzetting van de MaS ontworpen. 

Op www.maatschappelijkestage.nl staat alle informatie over de maatschappelijke stage, tips en tricks, praktijkvoorbeelden en het begeleiden van jongeren. In de regio Arnhem - Nijmegen kunnen vrijwilligersorganisatie stageplekken plaatsen op www.mas-xpress.nl zodat leerlingen zich daarvoor kunnen aanmelden.

  • Het Overbetuwecollege Elst
  • Het Westeraam
  • Lyceum Elst
  • Hendrik Pierson College, Zetten

Leerlingen die een Maatschappelijke Stage moeten verrichten kunnen vaak bij hun eigen vereniging terecht. Als ze niet zijn aangesloten bij een vereniging staat er een vacatureaanbod op www.mas-xpress.nl. Ook kunnen leerlingen hier hun eigen stage aanmelden. Kan je geen Maatschappelijke Stage vinden of wil je informatie of advies? Neem dan contact op met het Vrijwilligers Steunpunt.