MaS leerling vertelt

"Ik heb mijn maatschappelijke stage gedaan bij Home-Start. Home-Start is een organisatie die ouders een steuntje in de rug geeft.

Wat ik gedaan heb op mijn maatschappelijke stage: Eerst heb ik Stuw stickers geplakt in allerlei folders. Ik heb een paar organisaties gebeld, om te vragen of ik daar folders mocht neerleggen. Ik heb pakketjes gemaakt van de folders. Later ben ik de pakketjes gaan langs brengen. Ik heb een keer op de dinsdag geholpen bij het eetcafé. Het eetcafé is een organisatie voor mensen die eenzaam zijn, die mensen komen bij elkaar om met elkaar te eten, zo hebben zij toch een paar contacten. Ik heb bij het eetcafé vooral geholpen in de keuken. De dag daarna ben ik gaan helpen bij de Uitvlucht. De Uitvlucht is een organisatie die jongeren van de straat houdt. Ik vond het harstikke leuk om te doen.

Ik vind het leuk om mensen te helpen. Ik heb ervan geleerd dat het goed is om vrijwilligerswerk te doen. Je helpt niet alleen anderen, maar ook jezelf. Je wordt er een betere persoon door. Ik vind de maatschappelijke stage zeker belangrijk, want het leert je hoe het is op de werkvloer en hoe het is om mensen te helpen. Ik zou zeker weer vrijwilligerswerk doen, als ik meer tijd zou hebben."

Niki Andringa, 3e jaars leerling, Olypus College