Cursussen en Workshops

Het Vrijwilligers Steunpunt organiseert het gehele jaar verschillende cursussen en workshops voor vrijwilligers. Deze cursussen zijn vaak gratis bij te wonen voor vrijwilligers in en uit Overbetuwe. Graag horen wij waar u als vrijwilliger behoefte aan heeft, zodat wij het cursusaanbod daarop kunnen aansluiten. Daarnaast informeren wij hierover interessant aanbod van anderen. Heeft u ook wat te bieden voor vrijwilligers van Overbetuwe? Neem dan contact op met het VSP.

Online cursus

Vinden en binden van vrijwilligers

Wil je wel meer weten over het vinden en behouden van vrijwilligers, maar kom je tijd te kort om hiervoor een cursus bij te wonen? Nu is er een online cursus beschikbaar, oftwel E-Learning 'Vinden en binden van Vrijwilligers' . Meld je aan via  www.vrijwilligerswerkacademie.nl en volg de gratis cursus.

Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)

IVA-cursus nu ook online te volgen. Als organisatie is eht tegenwoordig verplicht dat de barvrijwilliger in bezit is van een IVA-certificaat. Verder moet de vrijwilliger minimaal 16 jaar zijn.

De Instructie Verantwoord Alcoholschenken bestaat uit twee delen. Een informatief gedeelte en een test van je kennis. Wanneer je de test met 30 vragen gehaald hebt krijg je via de mail een certificaat die je zelf kan printen en aan de organisatie geven. Zo kan de organisaties bij controle aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

De online IVA-Cursus volgen? Zie: http://www.vrijwilligerswerkacademie.nl/.

Verkeersregelaars

NOC*NSF, een achttal sportbonden, de politie en de VNG hebben de handen ineen geslagen om een online cursus verkeersregelaars te organiseren.

Om als vrijwilliger een instructieverklaring te behalen moet de organisatie zich eerst registreren bij Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). De organisatie ontvangt dan een code waarmee vrijwilligers de cursus kunnen volgen.

Voor meer informatie klik hier.

 

Kortingen voor vrijwilligers

Assertiviteits traject

Je wilt assertiever worden. Je wilt je grenzen beter aangeven en je mening duidelijker uiten. Je wilt meer voor jezelf opkomen. Provocatine is gespecialiseerd in assertiviteitsverhoging. Speciaal voor vrijwilligers kosten sessies geen € 65,- maar € 45,- incl. BTW. Een gemiddeld traject duurt drie tot vijf sessies. Kijk voor meer informatie op www.gijsvandinther.nl.