Nieuwsberichten

Oplossing voor tekorten in besturen

Geplaatst op 26 jun ‘18

Bestuursfuncties in verenigingen zijn vaak nog erg traditioneel georganiseerd. Dat vraagt veel tijd en energie van bestuursleden. Bovendien is het vaak lastig om de juiste vrijwilligers te vinden. Veel potentiele kandidaten zien op tegen de dagelijkse beslommeringen en verantwoordelijkheden die het besturen van een vereniging met zich meebrengt.

In het rapport 'Passend besturen' lees je de ervaringen van vijftien verenigingsbesturen die nieuwe manieren hebben gevonden om het bestuurswerk vorm te geven. Uit de analyse van deze bestuurservaringen kwamen twee werkwijzen naar voren die soms gelijktijdig, dan weer afzonderlijk, houvast gaven aan de uitvoering van het bestuurswerk. Soms ligt de focus op delen en verbinden, dan juist weer op lean & mean. sectoren sport, cultuur en scouting worden activiteiten vormgegeven door besturen die door vrijwilligers worden geleid. Klik hier voor het rapport Passend besturen

Hoe maak je jouw organisatie AVG-bestendig?

Geplaatst op 06 apr ‘18

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) in een bestand bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank. Ook deze laatste moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat vreemden daar bij kunnen. Met zeven stappen maak je jouw organisatie AVG-bestendig! Klik voor het stappenplan hier.

Het Toonbeeld voor Riekie Brugmans

Geplaatst op 07 jan ‘18

Riekie Brugmans Overbetuwse vrijwilliger van het jaar

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Overbetuwe is Riekie Brugmans uit Elst uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2017. Zij ontving hiervoor Het Toonbeeld uit handen van burgemeester Toon van Asseldonk.

Riekie Brugmans is al meer dan 12 jaar vrijwilliger bij het Knooppunt Mantelzorg. Zij zet zich met hart en ziel in voor de mantelzorgers. Zij beantwoordt de telefoon en verzorgt uitnodigingen en maakt vrijwillig vele uren. Iedereen die zich bij het Knooppunt Mantelzorg meldt, kan bij haar terecht en helpt ze graag. Riekie is een zeer gewaardeerde en altijd vrolijke vrijwilliger met een grote inzet.

Meer lezen? Klik hier.

Footo: Suzan

 

Trainingen voor vrijwilligers, gratis en online!

Geplaatst op 09 nov ‘17

 

Als je vrijwilligerswerk doet, neem je natuurlijk ook altijd jezelf mee. Jouw kennis en de manier waarop je met mensen en emoties omgaat, zijn uniek voor jou. Hoe zet je die kwaliteiten het best in als vrijwilliger? Deze zes online trainingen geven je nuttige handvatten. Zo kun je met nog meer plezier en zelfvertrouwen je vrijwilligerswerk doen. Het gaat om korte trainingen die iedereen kan volgen en die ook nuttig kunnen zijn voor iedereen die mantelzorger is..

 

Empowerment - Grenzen stellen - vrijwilligers begeleiden - Versterkend gesprek - Netwerken versterken - Omgaan met emoties

Bovenstaande trainingen zijn hier te volgen

Klik hier om het nieuwsarchief te bekijken.

Zoek een vacature

Uitgebreid zoeken