Landelijke Opschoondag

Zaterdag 29 maart: Overbetuwse Opschoondag, Samen in actie tegen zwerfafval!

Ergert u zich ook zo aan zwerfafval? Misschien ligt het bij u in de straat, of bij uw sportvereniging, of in het gebied waar u graag wandelt. Op zaterdag 29 maart steken de Overbetuwse vrijwilligers de handen uit de mouwen om te laten zien dat ze schoon genoeg hebben van zwerfafval. Doet u mee?

Wilt u meehelpen aan het verbeteren van uw omgeving op 29 maart? Als groepje vrijwilligers kunt u van de gemeente materialen lenen die het u gemakkelijk maken om de klus te klaren. De gemeente haalt het verzamelde vuil  op en zorgt voor een versnapering. Ook het bestuur van de gemeente doet mee aan de opschoondag.

Hoe ziet zo’n actiedag er uit?

U gaat op zoek naar vrijwilligers die deze dag aan de slag gaan. Dit kunnen leden zijn maar bijvoorbeeld ook ouders die langs de lijn staan te kijken. U mag het tijdstip zelf bepalen: ’s morgens of ’s middags, tijdens of na een verenigingsactiviteit, een uurtje of juist een paar uur… De locatie mag u uiteraard ook zelf bepalen. Het meest logische is om de omgeving van uw vereniging schoon te maken. Dan heeft u zelf ook profijt van minder zwerfafval in de omgeving, nu en in de toekomst.

Wat vragen wij van u

Wij vragen u een coördinator voor deze actie aan te wijzen die de volgende actiepunten heeft:

  • aangeven welke startlocatie het handigst is;
    contact leggen met deze startlocatie (kan het clubhuis, een woning of een dorpshuis of andere ontmoetingsplek zijn). Hier komen de spullen op de locatie en daar worden ze ook opgehaald;
  • het onderhouden van contact met het aantal deelnemers en de benodigde spullen;
  • gastvrouw/-heer zijn tijdens de Overbetuwse Opschoondag. Dat betekent het verwelkomen van de deelnemers, het uitdelen van de spullen en het verzamelen van de spullen aan het eind van de dag.

Wat verzorgt de gemeente? 

  • grijpers en prikstokken
  • vuilniszakken
  • veiligheidshesjes
  • iets te drinken en een koek
  • Het brengen en halen en het afvoeren van het verzamelde zwerfafval (gratis)

Doet u mee?

Wilt u meedoen aan deze Overbetuwse Opschoondag? Dan kunt u zich tot 19 maart aanmelden bij Stan Mennen van Gemeente Overbetuwe van het team Buitenruimte en Vastgoed. Telefoon: (0481) 362 300 of mail naar Stan.mennen@Overbetuwe.nl.

Voor meer informatie zie hier.