Vacatures

Information
Zoekopties wissen

Tip Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor opvoedingsondersteuning

Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het allemaal niet zo soepel loopt. Soms lossen vragen en problemen zich vanzelf op, maar soms is er behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand. Home-Start/Home-Start+ is een project waarbij vrijwilligers ingezet worden in gezinnen met kinderen van 0 t/m 14 jaar, om hun ervaring en kennis als opvoeder te delen. Humanitas zoekt vrijwilligers die wekelijks een gezin willen bezoeken om hen te ondersteunen.

Sector
Zorg en Welzijn

Mentor vertrouwenspersoon

Als mentor bent u vertrouwenspersoon, begeleider en wettelijk vertegenwoordiger van een volwassene die zelf niet in staat is om goed voor zijn of haar welzijnsbelangen op te komen.

Sector
Zorg en Welzijn

Vacature enthousiaste leider

Leiden van een groep kinderen en organiseren van wekelijkse activiteiten. Betrokkenheid bij de kinderen en hun ouders. Ervaring is fijn, maar geen eis. Je organiseert wekelijkse activiteiten voor de bevers, waaronder de zomerkamp, je begeleidt leden in hun persoonlijke ontwikkeling. Je neemt deel aan overleggen binnen de activiteiten van de speltak en de vereniging. Je bent bereid je voor deze functie in te zitten en te willen leren. Je bent minimaal 16 jaar oud.

Sector
Overig

Chauffeuren voor mee-eters De Smulhoek

Vrijwilligers van De Smulhoek uit Dieren bereiden 3x i.d. week een gezonde warme maaltijd voor mensen die liever niet alleen thuis eten. Omdat het voor sommige mee-eters steeds lastiger wordt om op eigen gelegenheid naar De Oase in het centrum van Dieren te komen, start De Smulhoek met een haal- en brengservice. De chauffeurs halen de gasten van huis op vanaf 16.00/16.30 uur en brengen de eters weer naar huis tussen 18.30 en 19.00 uur. Wekelijks op de ma., di. en vrij. en 1x p.mnd op de za.

Sector
Zorg en Welzijn

ondersteuning aan laaggeletterden

Het Taalhuis Veluwezoom ondersteunt laaggeletterden en zet daar activiteiten voor in, zoals Taalklas op de computer. Wilt u meehelpen de deelnemers te ondersteunen? Zij oefenen via de computer op hun woordenschat, digitale vaardigheden, luistervaardigheid, uitspraak, grammatica en rekenen. Het Taalhuis gebruikt er een zeer gebruiksvriendellijk computerprogramma voor.

Sector
Onderwijs, educatie en voorlichting

enthousiaste vrijwilligers gezocht

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Ook de afdeling Rheden/De Steeg van De Zonnebloem brengt mensen bij elkaar. Deze vrijwilligers zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat zij ook volop van het leven genieten. Er kan zoveel meer dan je denkt. Wil jij als vrijwilliger een steentje bijdragen? Er is veel mogelijk!

Sector
Goede Doelen en Belangen

Secretaris

De afdeling Rheden/De Steeg van de Vereniging de Zonnebloem zoekt een secrataris.
De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap. Door huisbezoek en het organiseren van aangepaste activiteiten en vakanties wil de Zonnebloem het sociaal isolement van mensen voorkomen en bijdragen aan de kwaliteit van het leven.

Sector
Goede Doelen en Belangen

Wie maakt het verschil in het leven van Alinda?

Ik zoek een vrijwilliger om af en toe iets gezelligs mee te ondernemen, bv winkelen of op een terrasje zitten. Samen zwemmen of misschien zelfs een keer naar de dierentuin of een pretpark. Dit hoeft niet elke week hoor, met 6x per jaar zou ik al heel blij zijn!

Sector
Zorg en Welzijn

versterken van het telefoonteam

Dagelijks is er bij MVT een telefonisch spreekuur voor vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning. Het informeren, adviseren, doorverwijzen of bemiddelen van hulpvragers en mantelzorgers op een zodanige manier dat op de hulpvraag een passende oplossing wordt geboden is hierbij de kern van het werk. MVT werkt samen met organisaties en buurtinitiatieven die vrijwilligers inzetten in de gehele gemeente Rheden en Rozendaal. Daarnaast beschikt MVT zelf over een flex-pool van vrijwilligers.

Sector
Zorg en Welzijn

Bestuurslid

De PlusBus is inmiddels een bekende verschijning in het straatbeeld van de gemeente Rheden en zoekt bestuursleden. Een groeiend aantal inwoners kan de PlusBus helpen met vervoer over de korte afstand.
Natuurlijk kunnen de auto’s niet rijden zonder chauffeur, maar zeker ook niet zonder inzet van mensen op de planning en in het bestuur.

Sector
Bewonersinitiatieven

Kringloopwinkel zoekt gezellige krachten!

Kringloopwinkel Stichting Casa Segunda Vida uit Dieren zoekt fijne vrijwillige krachten die meehelpen in de winkel en/of in de werkplaats. Ook chauffeurs en tilkrachten zijn welkom. Je mag je tijd zelf indelen, geheel naar eigen inzetbaarheid en belastbaarheid.

Sector
Overig

Coach (1e lijn medewerker/ster)

Begeleiden van jongeren die (zelfstandig) wonen in één van de woningen van st. De Boei Dieren.
De jongeren zijn tussen de 18 en 30 jaar.
St. De Boei Dieren beschikt over vier huisjes. In elk huis woont één jongere.

Sector
Hulpverlening

Publieksbegeleider opent de ogen van de bezoekers

Bij het muZIEum is geen dag hetzelfde. Vandaag ontvang je samen met alle gidsen en publieksbegeleiders een grote groep leerlingen. Morgen zijn het gezinnen met kinderen. Wil jij daarbij graag een steentje bijdragen? Dan is het MuZIEum opzoek naar jou! Hun missie is het overbrengen van kennis en vergroten van begrip voor visueel beperkte mensen en tegelijk de bezoekers een bijzondere dag te bieden. Aan jou de taak om de bezoekers te begeleiden tijdens deze unieke belevenis.

Sector
Kunst en Cultuur

Districtscoördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)

Houd jij het overzicht?
Samen met je college-vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de inzet van evenementenhulpverleners bij de diverse evenementen in het werkgebied Gelderland Midden, waar het Rode Kruis de Eerste Hulp verzorgt. Kijk op het Youtubekanaal voor een filmpje over Evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis!

Sector
Goede Doelen en Belangen

Vrijwilligers Wandelgroep Ouderen

Houdt u van wandelen en bent u graag buiten? Een groepje senioren uit Velp vormen op de vrijdagochtend een wandelclubje. Vrijwilligers begeleiden deze bewoners regelmatig. De wandelingen duren een half uur tot circa drie kwartier. Sommigen wandelen met behulp van rollator. Bij slecht weer is er een eenvoudig binnenprogramma.

Sector
Zorg en Welzijn

Koffie-uurtje-Nieuw Schoonoord-Velp

Woonresidentie Nieuw Schoonoord te Velp zoekt vrijwilligers die 1 of 2 x per maand op zaterdag of zondag het koffie-uurtje voor de bewoners willen verzorgen. Hebt u wat tijd over in het weekend en vindt u het leuk om met ouderen te werken? Denk aan het schenken van een kopje thee of koffie in combinatie met een gezellig praatje....Dan bent u van harte welkom.

Sector
Zorg en Welzijn

Koffiedame of heer gezocht

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die zelfstandig een koffieronde op de afdeling loopt. U zet koffie en thee, maakt de kar in orde en gaat langs de appartementen. Maakt een praatje en biedt koffie en thee aan. Minimaal 1.5 uur per week.

Sector
Zorg en Welzijn

Centralist dierenambulance

De centralist van de dierenambulance werkt vanuit de meldkamer. Deze vrijwilliger handelt de meldingen correct af, stuurt de ambulance aan, geeft voorlichting over regels en wetgeving en biedt natuurbeschermende adviezen.

Sector
Natuur, Milieu en Dieren

Ondersteuner bij de lunch 't Sprengenhus (Laag-Soeren)

Een groepje deelnemers van het activiteitencentrum ’ t Sprengenhus in Laag-Soeren zoekt een vrijwilliger die op maandag, vrijdag van 11.00 - 14.30 uur en woensdag tot 12.30 uur kan komen helpen.
Hij of zij gaat samen met de deelnemers de lunchbenodigdheden klaarzetten en mee opruimen, de boodschappen verdelen en helpen bij de afwasmachine.
De vrijwilliger doet dit samen met de deelnemers, mensen met een verstandelijke beperking, deelnemers van het activiteitencentrum.

Sector
Hulpverlening

Chauffeur voor rijden naar jeu de boule in Brummen

Een groepje jeu de boulefans, volwassenen uit Laag-Soeren, willen graag elke donderdagavond gaan spelen in Brummen. Ze zoeken daarom een chauffeur om hen op te halen en weg te brengen naar Brummen. Na afloop van de activiteit willen ze ook weer graag terug worden gebracht.

Sector
Zorg en Welzijn

Kletstantes (of ooms) gezocht!

We zijn op zoek naar vrijwilligers die wat gezelligheid kunnen bieden. Een praatje maken, een spelletje doen of gewoon een kopje koffie drinken met een oudere.

Sector
Zorg en Welzijn

Er op uit! Wandelvrijwilliger gezocht in Velp!

Veel dementerende ouderen kunnen niet zonder begeleiding naar buiten. Zij missen daardoor de frisse lucht, het zonnetje en het genieten van de natuur. Als vrijwilliger kunt u deze ouderen helpen met maar een uurtje per week of per twee weken.

Sector
Zorg en Welzijn

Koffie schenkers gezocht

Organisatie Attent Zorg en Behandeling zoekt een vriendelijke dame of heer om koffie in te schenken voor de ouderen in de Oude Plataan, centrum voor wonen met zorg in Dieren.

Sector
Zorg en Welzijn

Zelfstandige vrijwillige herder

St. Rhedense Schaapskudde beheert een kudde van circa 140 Veluwse heideschapen en wil graag extra vrijwillige herders welkom heten. De kudde kent in het graasseizoen alle dagen, lange graastijden. De Rhedense Schaapskudde beschikt over een leuke, enthousiaste en vooral zeer gemotiveerde groep herders, vrijwillige herders en overige vrijwilligers. Deze prachtige functie is vrijwillig, niet vrijblijvend.

Sector
Natuur, Milieu en Dieren

Studio Rheden zoekt redactiemedewerker

Ben je 65 of kom je net van school af, heb je af en toe wat vrije tijd over en zoek je een leuke hobby? Studio Rheden, de lokale omroep voor Rheden en Rozendaal, zoekt mensen (jong en ouder) die het leuk vinden om nieuws te schijven over de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Sector
Media