Vacatures

Information
Zoekopties wissen

Tip Taalcoach gezocht

Het Taalhuis Veluwezoom zoekt een geduldige vrouwelijke 1 op 1 taalcoach voor een 32-jarige mevrouw van Turkse afkomst. Zij woont sinds 2010 in Nederland en spreekt heel weinig Nederlands. Om haar spreekvaardigheid te vergroten zou zij bijv. graag met de taalcoach samen willen wandelen en winkels bezoeken in Dieren, om al doende dingen te kunnen benoemen.

Sector
Onderwijs, educatie en voorlichting

Tip Chauffeurs gezocht

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger met uw auto ouderen thuis op te halen op de woensdagochtenden en naar de Serre in Rozendaal (bijgebouw van de kerk in Rozendaal) te brengen en hen daar weer op te halen en naar huis te vervoeren?

De ouderen komen elke woensdagochtend om 10.00 uur bijeen tijdens de inloop in de Serre van Rozendaal.

Sector
Bewonersinitiatieven

beeldende kunstenaars

Ben jij de inspirerende kunstzinnige vrijwilliger die zich misschien amateur beeldende kunstenaar durft te noemen? En wil je meewerken aan het project Verborgen Talenten van het RiQQ waarbij mensen tijdens kunstzinnige lessen hun talenten (her)ontdekken. De beeldende kunstenaars begeleiden de deelnemers bij het (her)ondekken. Een kunstvakdocente biedt de vrijwilligers in twee bijeenkomsten een training in het overbrengen van kennis, vaardigheden en inspiratie.

Sector
Kunst en Cultuur

Secretaris

Het bestuur van St. de Elleboog beheerst samen met vrijwilligers de locatie in Nieuw Schoonoord te Velp waar activiteiten worden georganiseerd voor senioren. Het bestuur is op zoek naar een secretaris.

Sector
Zorg en Welzijn

Mentor vertrouwenspersoon

Als mentor bent u vertrouwenspersoon, begeleider en wettelijk vertegenwoordiger van een volwassene die zelf niet in staat is om goed voor zijn of haar welzijnsbelangen op te komen.

Sector
Zorg en Welzijn

Vacature enthousiaste leider

Leiden van een groep kinderen en organiseren van wekelijkse activiteiten. Betrokkenheid bij de kinderen en hun ouders. Ervaring is fijn, maar geen eis. Je organiseert wekelijkse activiteiten voor de bevers, waaronder de zomerkamp, je begeleidt leden in hun persoonlijke ontwikkeling. Je neemt deel aan overleggen binnen de activiteiten van de speltak en de vereniging. Je bent bereid je voor deze functie in te zitten en te willen leren. Je bent minimaal 16 jaar oud.

Sector
Overig

Chauffeuren voor mee-eters De Smulhoek

Vrijwilligers van De Smulhoek uit Dieren bereiden 3x i.d. week een gezonde warme maaltijd voor mensen die liever niet alleen thuis eten. Omdat het voor sommige mee-eters steeds lastiger wordt om op eigen gelegenheid naar De Oase in het centrum van Dieren te komen, start De Smulhoek met een haal- en brengservice. De chauffeurs halen de gasten van huis op vanaf 16.00/16.30 uur en brengen de eters weer naar huis tussen 18.30 en 19.00 uur. Wekelijks op de ma., di. en vrij. en 1x p.mnd op de za.

Sector
Zorg en Welzijn

enthousiaste vrijwilligers gezocht

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Ook de afdeling Rheden/De Steeg van De Zonnebloem brengt mensen bij elkaar. Deze vrijwilligers zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat zij ook volop van het leven genieten. Er kan zoveel meer dan je denkt. Wil jij als vrijwilliger een steentje bijdragen? Er is veel mogelijk!

Sector
Goede Doelen en Belangen

Secretaris

De afdeling Rheden/De Steeg van de Vereniging de Zonnebloem zoekt een secrataris.
De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap. Door huisbezoek en het organiseren van aangepaste activiteiten en vakanties wil de Zonnebloem het sociaal isolement van mensen voorkomen en bijdragen aan de kwaliteit van het leven.

Sector
Goede Doelen en Belangen

versterken van het telefoonteam

Dagelijks is er bij MVT een telefonisch spreekuur voor vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning. Het informeren, adviseren, doorverwijzen of bemiddelen van hulpvragers en mantelzorgers op een zodanige manier dat op de hulpvraag een passende oplossing wordt geboden is hierbij de kern van het werk. MVT werkt samen met organisaties en buurtinitiatieven die vrijwilligers inzetten in de gehele gemeente Rheden en Rozendaal. Daarnaast beschikt MVT zelf over een flex-pool van vrijwilligers.

Sector
Zorg en Welzijn

Districtscoördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)

Houd jij het overzicht?
Samen met je college-vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de inzet van evenementenhulpverleners bij de diverse evenementen in het werkgebied Gelderland Midden, waar het Rode Kruis de Eerste Hulp verzorgt. Kijk op het Youtubekanaal voor een filmpje over Evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis!

Sector
Goede Doelen en Belangen

Tuinieren met ouderen

Enkele bewoners van Beverode tuinieren graag op kleine schaal. Dit doen zij op de woensdagochtend. Hiervoor zoekt het zorgcentrum een vriendelijke geduldige vrijwilliger. Groene vingers zijn mooi meegenomen maar niet vereist!

Sector
Zorg en Welzijn

Ondersteuner bij de lunch 't Sprengenhus (Laag-Soeren)

Een groepje deelnemers van het activiteitencentrum ’ t Sprengenhus in Laag-Soeren zoekt een vrijwilliger die op maandag, vrijdag van 11.00 - 14.30 uur en woensdag tot 12.30 uur kan komen helpen.
Hij of zij gaat samen met de deelnemers de lunchbenodigdheden klaarzetten en mee opruimen, de boodschappen verdelen en helpen bij de afwasmachine.
De vrijwilliger doet dit samen met de deelnemers, mensen met een verstandelijke beperking, deelnemers van het activiteitencentrum.

Sector
Hulpverlening

Chauffeur voor rijden naar jeu de boule in Brummen

Een groepje jeu de boulefans, volwassenen uit Laag-Soeren, willen graag elke donderdagavond gaan spelen in Brummen. Ze zoeken daarom een chauffeur om hen op te halen en weg te brengen naar Brummen. Na afloop van de activiteit willen ze ook weer graag terug worden gebracht.

Sector
Zorg en Welzijn

Kletstantes (of ooms) gezocht!

We zijn op zoek naar vrijwilligers die wat gezelligheid kunnen bieden. Een praatje maken, een spelletje doen of gewoon een kopje koffie drinken met een oudere.

Sector
Zorg en Welzijn

Er op uit! Wandelvrijwilliger gezocht in Velp!

Veel dementerende ouderen kunnen niet zonder begeleiding naar buiten. Zij missen daardoor de frisse lucht, het zonnetje en het genieten van de natuur. Als vrijwilliger kunt u deze ouderen helpen met maar een uurtje per week of per twee weken.

Sector
Zorg en Welzijn

Zelfstandige vrijwillige herder

St. Rhedense Schaapskudde beheert een kudde van circa 140 Veluwse heideschapen en wil graag extra vrijwillige herders welkom heten. De kudde kent in het graasseizoen alle dagen, lange graastijden. De Rhedense Schaapskudde beschikt over een leuke, enthousiaste en vooral zeer gemotiveerde groep herders, vrijwillige herders en overige vrijwilligers. Deze prachtige functie is vrijwillig, niet vrijblijvend.

Sector
Natuur, Milieu en Dieren

Studio Rheden zoekt redactiemedewerker

Ben je 65 of kom je net van school af, heb je af en toe wat vrije tijd over en zoek je een leuke hobby? Studio Rheden, de lokale omroep voor Rheden en Rozendaal, zoekt mensen (jong en ouder) die het leuk vinden om nieuws te schijven over de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Sector
Media

Zang- en muziekmiddag vrijwilliger gezocht!

Voor de wekelijkse zangmiddag zoekt de organisatie een leuke vrijwilliger die wil ondersteunen met bewoners ophalen, koffie schenken en begeleiden bij het zingen. Om de week zingen de ouderen zelf, de andere week luisteren ze naar klassieke muziek.

Sector
Zorg en Welzijn

Woonbegeleider

Stichting De Boei is op zoek naar een Woonbegeleider die bewoners van de opvangplekken begeleidt, regelmatig bezoekt en controle houdt.

Sector
Hulpverlening

Gebouwenbeheerder

Stichting De Boei zoekt voor haar organisatie een gebouwenbeheerder. Deze persoon houdt zich voornamelijk bezig met het toezicht op de staat van gebouwen, de apparatuur, veiligheid en meubilair/ inventaris.

Sector
Hulpverlening

Wandelvrijwilliger voor ouderen

Op maandagochtend maken we een groepswandeling met bewoners van Intermezzo in Dieren zodat ze de week goed beginnen.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te wandelen, U kunt een oudere in rolstoel duwen maar u kunt ook iemand begeleiden die zelfstandig loopt.

Bent u die enthousiaste vrijwilliger die wij zoeken?

Sector
Hulpverlening

Vrijwilliger Duofietsen

De organisatie is op zoek naar een vrijwilliger die op de electrische duofiets met een oudere wil fietsen.

Sector
Zorg en Welzijn

Chauffeurs Plusbus

Door verdere toename van de vraag naar vervoer heeft de Plusbus Rheden/Rozendaal uitbreiding nodig van het aantal chauffeurs. Graag zouden zij hun team versterken met mensen die er plezier in hebben om ouderen en gehandicapten, die redelijkerwijs geen gebruik kunnen maken van openbaar vervoer, te helpen zoveel mogelijk zelfredzaam te blijven.

Sector
Overig