Vacatures

Zoekopties wissen

Tip Actief genieten van Carolinafestival 2019

Het Carolinafestival is genieten van muziek, theater, dans en kinderspelen in het Carolinapark te Dieren op vrijdagavond 30 en zaterdag 31 augustus. Wil je deze paar dagen helpen in de horeca, of wil je de handen uit de mouwen steken tijdens het op- en/of afbouwen? Alles is mogelijk: 1 ochtend, 1 middag, 1 avond, een hele dag. Jij zegt het maar. Behalve actief vrijwilligerswerk verrichten, zal je zeker gaan genieten!

Sector
Evenementen

Tip Chauffeurs gezocht

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger ouderen te begeleiden en in uw auto te vervoeren naar de woensdagochtenden in De Serre in Rozendaal (bijgebouw van de kerk in Rozendaal) waar samen koffie wordt gedronken en regelmatig lezingen of andere bijeenkomsten plaatsvindt?

U kunt de ouderen helpen om de stap te zetten om naar De Serre te gaan door hen thuis op te halen en naar de Serre te begeleiden. Daarna brengt u de gast ook weer naar huis.

Sector
Bewonersinitiatieven

Tip Chauffeuren voor mee-eters De Smulhoek

Vrijwilligers van De Smulhoek uit Dieren bereiden 3x i.d. week een gezonde warme maaltijd voor mensen die liever niet alleen thuis eten. Omdat het voor sommige mee-eters steeds lastiger wordt om op eigen gelegenheid naar De Oase in het centrum van Dieren te komen, start De Smulhoek met een haal- en brengservice. De chauffeurs halen de gasten van huis op vanaf 16.00/16.30 uur en brengen de eters weer naar huis tussen 18.30 en 19.00 uur. Wekelijks op de ma., di. en vrij. en 1x p.mnd op de za.

Sector
Zorg en Welzijn

Tuinvrijwilligers

Een keer in de maand op de maandagochtend is een groepje Rhedenaren actief in de tuin rondom de Dorpskerk. Om de tuinkerk er netjes uit te laten blijven zien, is extra hulp erg fijn. Iedereen die graag regelmatig mee wilt helpen is van harte welkom.

Sector
Hobby en Vrije Tijd

Bewegen op muziek met ouderen

Voor bewoners van het Lorentzhuis in Velp zoeken wij vrijwilligers die onze ouderen ondersteunen bij het bewegen.

Sector
Hobby en Vrije Tijd

Gastdame/-heer

Ben je alvast opzoek naar vrijwilligerswerk voor na de zomerperiode? Buurthuis De Oase in Dieren zoekt versterking v.h. gastteam. Metname voor de woensdagmiddag, de dinsdag en de donderdagochtend zijn extra vrijwilligers welkom. Natuurlijk kan je ook al voor de zomer bij De Oase als vrijwilliger aan de slag. Wil je s'avonds ingeroosterd worden, dan kan dat ook op de dinsdag- en/of donderdagavond.
Als gastvrouw/-heer ben je het visitekaartje van buurthuis De Oase in Dieren.

Sector
Zorg en Welzijn

Vrijwillige docent Bewegen Maar

Voor de activiteiten ‘Bewegen Maar’ is meer belangstelling dan we aan kunnen bieden. We willen dan ook een tweede docent om te kunnen uitbreiden. Bij deze lessen ligt het accent op oefeningen voor behendigheid, beweeglijkheid en m.n. behoud/verbetering van de sta- en loopbalans. Er is een prettige en saamhorige sfeer tijdens de les en er wordt veel gelachen.
De lessen worden twee keer per week gegeven door Willem Ouwehand, een gepensioneerde fysiotherapeut. Elke les duurt een uur..

Sector
Bewonersinitiatieven

Begeleiding lotgenotengroep rouwverwerking

De lotgenotengroep van Humanitas Samen Sterker is er voor iedereen die alleen is of iemand verloren heeft. In de groep kan verdriet met elkaar worden gedeeld, ervaringen worden uitgewisseld en samen besproken worden hoe de regie weer in handen genomen kan worden. Voor de begeleiding van deze groep zoekt Humanitas Samen Sterker uitbreiding/versterking.

Sector
Hulpverlening

Vrijwilliger met groot empatisch vermogen

Als vrijwilliger van Humanitas Samen Sterker verleen je één-op-één hulp aan deelnemers door ze een steuntje in de rug te geven en een luisterend oor te bieden. Je stimuleert en activeert de deelnemer om weer in beweging te komen zodat hij/zij de regie van zijn/haar leven weer in eigen handen kan nemen.

Sector
Hulpverlening

Penningmeester

Ben je handig met cijfers en kan je het overzicht bewaren en bewaken in excelbestanden? En wil je je bovendien inzetten ten behoeve van kansarme jongeren? Dan biedt St. De Boei je een leuke vrijwilligersjob aan als penningmeester. Deze organisatie vangt jongeren op die begeleiding en onderdak nodig hebben. Het meeste tijdsbeslag vindt plaats in de maand januari.

Sector
Hulpverlening

conciërge

Bij het Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden lopen dagelijks veel inwoners de drempel over om activiteiten te doen en andere mensen te ontmoeten. Om zo min mogelijk vrijwilligers te overvragen is het fijn dat het dorpshuis over extra conciërges kan beschikken. Behalve dat deze vrijwilligers optreden als gastheren/-dames voeren zij lichte onderhoudswerkzaamheden uit en zorgen er voor dat het dorpshuis er uitnodigend uit blijft zien.

Sector
Zorg en Welzijn

Inschrijvers en routeuitdelers

De Avondwandel4daagse Velp R'daal vindt plaats van 11 tot en met 14 juni. Bij de startlocatie worden nog vrijwilligers gezocht dit mee willen helpen met de inschrijvingen en met het uitdelen van de routes. Wanneer je als gastvrouw of -heer wilt optreden is dat tevens mogelijk.

Sector
Evenementen

pijlen-uitzetters

De Avondwandel4daagse Velp R'daal vindt plaats op 11, 12, 13 en 14 juni. Er zijn routes van 5 en 10 kilometer. Deze routes dienen met pijlen uitgezet te worden. Dit kan in de middag op de dagen zelf of op de dag er voor. Het is fijn wanneer je ook de pijlen na afloop weer wilt afhalen. Wanneer je alleen kan uitzetten of alleen pijlen kan ophalen, dan is een reactie ook top!

Sector
Evenementen

Mentor vertrouwenspersoon

Als mentor bent u vertrouwenspersoon, begeleider en wettelijk vertegenwoordiger van een volwassene die zelf niet in staat is om goed voor zijn of haar welzijnsbelangen op te komen.

Sector
Zorg en Welzijn

enthousiaste vrijwilligers gezocht

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Ook de afdeling Rheden/De Steeg van De Zonnebloem brengt mensen bij elkaar. Deze vrijwilligers zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat zij ook volop van het leven genieten. Er kan zoveel meer dan je denkt. Wil jij als vrijwilliger een steentje bijdragen? Er is veel mogelijk!

Sector
Goede Doelen en Belangen

versterken van het telefoonteam

Dagelijks is er bij MVT een telefonisch spreekuur voor vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning. Het informeren, adviseren, doorverwijzen of bemiddelen van hulpvragers en mantelzorgers op een zodanige manier dat op de hulpvraag een passende oplossing wordt geboden is hierbij de kern van het werk. MVT werkt samen met organisaties en buurtinitiatieven die vrijwilligers inzetten in de gehele gemeente Rheden en Rozendaal. Daarnaast beschikt MVT zelf over een flex-pool van vrijwilligers.

Sector
Zorg en Welzijn

Districtscoördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)

Houd jij het overzicht?
Samen met je college-vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de inzet van evenementenhulpverleners bij de diverse evenementen in het werkgebied Gelderland Midden, waar het Rode Kruis de Eerste Hulp verzorgt. Kijk op het Youtubekanaal voor een filmpje over Evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis!

Sector
Goede Doelen en Belangen

Tuinieren met ouderen

Enkele bewoners van Beverode tuinieren graag op kleine schaal. Dit doen zij op de woensdagochtend. Hiervoor zoekt het zorgcentrum een vriendelijke geduldige vrijwilliger. Groene vingers zijn mooi meegenomen maar niet vereist!

Sector
Zorg en Welzijn

Koffiedame of heer gezocht

Wij zoeken een gezellige gastvrouw of gastheer die in de avond een uurtje wil koffie schenken aan de bewoners, daarnaast maakt u een praatje.

Daarnaast zijn wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die zelfstandig een koffieronde op de afdeling loopt. U zet koffie en thee, maakt de kar in orde en gaat langs de appartementen. Maakt een praatje en biedt koffie en thee aan. Minimaal 1.5 uur per week.

Sector
Zorg en Welzijn

Kletstantes (of ooms) gezocht!

We zijn op zoek naar vrijwilligers die wat gezelligheid kunnen bieden. Een praatje maken, een spelletje doen of gewoon een kopje koffie drinken met een oudere.

Sector
Zorg en Welzijn

Er op uit! Wandelvrijwilliger gezocht in Velp!

Veel dementerende ouderen kunnen niet zonder begeleiding naar buiten. Zij missen daardoor de frisse lucht, het zonnetje en het genieten van de natuur. Als vrijwilliger kunt u deze ouderen helpen met maar een uurtje per week of per twee weken.

Sector
Zorg en Welzijn

Studio Rheden zoekt medewerker voor redactie

Ben je 65 of kom je net van school af, heb je af en toe wat vrije tijd over en zoek je een leuke hobby? Studio Rheden, de lokale omroep voor Rheden en Rozendaal, zoekt mensen (jong en ouder) die het leuk vinden om nieuws te schijven over de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Sector
Media

Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse scholieren

Wil jij het verschil maken voor scholieren en gezinnen die open staan voor een internationaal avontuur en andere culturen, dan is deze uitdagende vrijwilligersfunctie interessant voor jou.

Sector
Onderwijs, educatie en voorlichting

Zang- en muziekmiddag vrijwilliger gezocht!

Voor de wekelijkse zangmiddag zoekt de organisatie een leuke vrijwilliger die wil ondersteunen met bewoners ophalen, koffie schenken en begeleiden bij het zingen. Om de week zingen de ouderen zelf, de andere week luisteren ze naar klassieke muziek.

Sector
Zorg en Welzijn