» versterken van het telefoonteam

Terug naar het vacature overzicht.

Details

Dagelijks is er bij MVT een telefonisch spreekuur voor vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning. Het informeren, adviseren, doorverwijzen of bemiddelen van hulpvragers en mantelzorgers op een zodanige manier dat op de hulpvraag een passende oplossing wordt geboden is hierbij de kern van het werk. MVT werkt samen met organisaties en buurtinitiatieven die vrijwilligers inzetten in de gehele gemeente Rheden en Rozendaal. Daarnaast beschikt MVT zelf over een flex-pool van vrijwilligers.

Verzorgen van het telefonisch spreekuur van 9.30-11.30 uur op werkdagen volgens rooster. Aanhoren van de telefonische vraag of informatie van hulpvragers, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. Analyseren van de hulpvraag. Registreren van de vraag. Verstrekken van specifieke informatie over de mogelijkheden van vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning. Verstrekken van algemene informatie op de gebieden van zorg, wonen, welzijn, vervoer, voorzieningen. Adviseren over de best passende oplossing. Bemiddelen of doorverwijzen naar vrijwilligersorganisaties, buurtinitiatieven, professionele organisaties of eigen flex-vrijwilligers.


Sector:
Zorg en Welzijn
Doelgroep:
Divers
Soort werkzaamheden:
Informatie/Advies/Voorlichting, Vrijwillige zorg en ondersteuning
Locatie:
Rheden
Vacaturenummer:
14892

Extra informatie

Functie-eisen

Goede contactuele eigenschappen en een klantvriendelijke en dienstverlenende instelling.
Goed kunnen luisteren, inleven en signaleren.Om kunnen gaan met vertrouwelijke informatie en over grenzen heen kunnen denken. Interesse in de medemens die hulp en ondersteuning nodig heeft en mantelzorgers een warm hart toedraagt. Kennis van of interesse in de sector en de sociale kaart. Zelfstandig in een teamverband kunnen werken. Ervaring met de computer en systematisch kunnen werken. 1 dagdeel per week beschikbaar, MBO/Havo werk en denkniveau.


Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?

De vrijwilliger wordt intensief ingewerkt en begeleid bij de werkzaamheden en doet dit in een fijn, ruim kantoor. Er zijn altijd "collega's" om mee te sparren en een kop koffie te drinken. Maandelijks overlegt het telefoonteam over wat hen samen bezighoudt en om het rooster vast te leggen. Daarnaast is er de mogelijkheid om ook het grote teamoverleg met vrijwilligers van MVT bij te wonen. Er is deskundigheidsbevordering naar behoefte en bij de coördinator kan de vrijwilliger terecht met vragen en algehele ondersteuning.


Wat maakt het werk de moeite waard?

Het geeft veel voldoening om mensen te kunnen helpen die geen andere mogelijkheid hebben hun hulpvraag op te lossen, om wat voor een reden dan ook. Soms zijn mensen al blij dat je hun verhaal aanhoort.


Overige details
  • Contract: Ja
  • Vergoeding: Onkosten
  • Biedt de organisatie scholing aan? Ja
  • Proeftijd: In overleg
  • Rolstoeltoegankelijk: Ja
  • Geschikt voor anderstaligen: Nee

  • Opmerkingen

    Inlevingsvermogen en systematisch kunnen werken biedt je veel voordelen in deze functie.

Dagdeel

overdag


Werktijd

9.30-11.30 met voor en na een half uur extra speling met voorkeur voor de dinsdag op dit moment


De activiteit vindt plaats op

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag


Frequentie

Langdurend


Over deze organisatie

Doelstelling organisatie

MVT bemiddelt tussen hulpvragen in de thuissituatie en vrijwilligers(organisaties) die hierin hulp kunnen bieden. Ook voor informatie, advies en een luisterend oor kunnen inwoners en in het bijzonder mantelzorgers van de gemeente Rheden en Rozendaal terecht bij MVT. Wij helpen zoeken naar hulp of wijzen de weg naar passende ondersteuning.

Belangrijkste activiteiten

Dagelijks is er een telefonisch spreekuur. Een telefoonteam van vrijwilligers bemiddelt hier tussen hulpaanvragen en aanbod/ondersteuning. Voor mantelzorgers zijn er diverse activiteiten ter ondersteuning van hun situatie.

Aantal betaalde krachten bij org.

0 tot 5

Aantal vrijwilligers bij organisatie

50 of meer

Verzekering

WA/ongevallen

Reageren op deze vacature

Om te kunnen reageren op deze vacature moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

Heeft u nog geen account bij Loket Vrijwillige Inzet ? Klik dan hier om u te registreren.