Hoe werkt de talentenbank

Vrijwilligersorganisaties hebben vacatures in het vrijwilligerswerk en zoeken vrijwilligers.

Vrijwilligers hebben talenten en zoeken bij hun talent een vrijetijdsbesteding die bij ze past en waar ze veel plezier en voldoening aan willen beleven.

Mensen willen zich graag inzetten voor een ander of maatschappelijk belang; de één structureel bij het liefst altijd dezelfde organisatie, de ander zo af en toe bij organisaties die hem of haar op dat moment goed kunnen inzetten. 

Met de talentenbank bemiddelt het Loket Vrijwillige Inzet & Sociale Activering in talenten.

Werkwijze

  • De vrijwilliger registreert zichzelf met enkele persoonlijke gegevens en omschrijft duidelijk zijn talent plus zijn/haar eventuele voorwaarden (uren, periode, dorp e.d.)
  • De medewerker van het Loket Vrijwillige Inzet & Sociale Activering zorgt er voor dat het talent goed omschreven op de talentenbank komt te staan.
  • Vrijwilligersorganisaties die bij het loket Vrijwillige Inzet & Sociale Activering geregistreerd staan, zoeken via de talentenbank het talent die zij goed kunnen inzetten voor een project of klus en melden hun belangstelling aan het Loket Vrijwillige Inzet. 
  • Een medewerker van het Loket Vrijwillige Inzet informeert bij het talent of zij nog belangstelling heeft en vraagt of hij/zij binnen twee weken contact op wilt nemen met de organisatie om samen afspraken te maken.
  • De vrijwilliger meldt of zijn/haar talent nog beschikbaar kan blijven op de talentenbank of dat deze er (tijdelijk) afgehaald dient te worden.

Voor extra inforatie: bel met het Loket Vrijwillige Inzet & Sociale Activering of loop even binnen op de vrijdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur.

Mfc. de Oase, Ericaplein 1, 6951 CP Dieren, tel.: 0313 - 420 124, mail: MvBraam@radaruitvoering.nl.