» Maatschappelijke Stage Amnesty International: Leer Ze 'N Lesje: Kinderrechten!

Terug naar het vacature overzicht.

Deze vacature is gedeactiveerd.

Details

Zet je in voor wereldwijde mensenrechten door je maatschappelijke stage bij Amnesty International te doen! Bij deze stage ga je lesgeven over mensenrechten op een basisschool.

LEER ZE ’N LESJE

Iedereen heeft mensenrechten. Bijvoorbeeld het recht op een eigen mening en op bescherming tegen mishandeling. Voor een wereld waarin de mensenrechten zoveel mogelijk worden nageleefd, is het belangrijk dat mensen leren en weten wat hun rechten zijn.

Jij kan hieraan bijdragen door les te geven op een basisschool over kinderrechten en mensenrechten. Het is natuurlijk het leukst om een keer voor de klas te staan op je eigen oude basisschool. Tijdens deze maatschappelijke stage ga je zelfstandig lesgeven aan groep 7 of 8 met behulp van lesmateriaal van Amnesty.

Je begint je stage met het maken van een e-learning op www.mas.amnesty.nl. Op deze manier leer je eerst zelf over Amnesty en mensenrechten en heb je meteen 1,5 uur ingevuld voor jouw maatschappelijke stage. Vervolgens maak je zelf een afspraak met de basisschool waar jij les wilt geven. Zodra er afspraken gemaakt zijn, kan je via mas@amnesty.nl het stappenplan en alle materialen voor jouw les aanvragen. Deze materialen zijn gratis en zullen je helpen bij de voorbereiding van je les. Aan het einde van je les kan je de leerlingen in actie laten komen door bijvoorbeeld een groetenkaartje te sturen naar een gewetensgevangene.

Met het voorbereiden en lesgeven ben je ongeveer 14 uur bezig. Als je meer uren wilt opvullen voor jouw maatschappelijke stage, kan je met de basisschool overleggen of je misschien les mag geven aan verschillende groepen. Het is ook mogelijk om deze stage met meerdere personen te doen als dat van jouw de stagecoördinator of mentor van jouw school mag.


Sector:
Goede Doelen en Belangen
Doelgroep:
Kinderen
Soort werkzaamheden:
Cursus- en lesbegeleiding, Informatie/Advies/Voorlichting
Locaties:
Aerdt, Herwen, Lobith, Pannerden, Rijnwaarden, Spijk, Tolkamer, Tuindorp
Vacaturenummer:
12824

Extra informatie

Overige details
  • Contract: In overleg
  • Vergoeding: Geen
  • Biedt de organisatie scholing aan? Ja
  • Proeftijd: Nee
  • Rolstoeltoegankelijk: In overleg
  • Geschikt voor anderstaligen: In overleg

  • Opmerkingen

    Lijkt dit jou een leuke stage of heb je nog vragen? Stuur dan gelijk een mailtje naar mas@amnesty.nl of kijk op www.mas.amnesty.nl!

Dagdeel

overdag


Werktijd

Jij bepaalt zelf wanneer jij aan de slag gaat!


Frequentie

Korte klus


Over deze organisatie

Doelstelling organisatie

Amnesty International: voor de mensenrechten

Amnesty International werkt voor naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale verdragen en verklaringen voor de mensenrechten.

Belangrijkste activiteiten

Wij doen over de hele wereld onderzoek naar schendingen van de mensenrechten en voeren actie om die schendingen tegen te gaan.

Aantal betaalde krachten bij org.

50 of meer

Aantal vrijwilligers bij organisatie

50 of meer

Verzekering

Geen

Reageren op deze vacature

Om te kunnen reageren op deze vacature moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

Heeft u nog geen account bij Vrijwilligerscentrale Welzijn Rijnwaarden? Klik dan hier om u te registreren.