» Maatschappelijke Stage Amnesty International: Write For Rights!

Terug naar het vacature overzicht.

Deze vacature is gedeactiveerd.

Details

Zet je in voor wereldwijde mensenrechten door je maatschappelijke stage bij Amnesty International te doen! Bij deze stage ga jij zelf een schrijfactie organiseren!

WRITE FOR RIGHTS

In verschillende landen ter wereld worden mensen opgepakt omdat zij een andere mening hebben dan de regering van dat land. Amnesty International probeert deze gewetensgevangenen vrij te krijgen en te zorgen dat mensen worden beschermd. Door middel van publiciteit, brieven en handtekeningen probeert Amnesty regeringen onder druk te zetten. Ook zijn er heel veel vrijwilligers die namens Amnesty een kaartje sturen naar gewetensgevangenen, om te laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

Jij kan hieraan bijdragen door zelf een schrijfactie te organiseren op jouw school. Bespreek met je stagecoördinator of mentor op jouw school wanneer jij deze schrijfactie kan organiseren. Dit kan op één dag zijn, maar je kan dit ook verdelen over meerdere momenten, bijvoorbeeld tijdens de Engelse les of tijdens de pauze in de kantine. Het gaat er om dat jij met heel veel medeleerlingen op jouw school zo veel mogelijk brieven schrijft.

Je begint je stage met het maken van een e-learning op www.mas.amnesty.nl. Op deze manier leer je eerst zelf over Amnesty en mensenrechten en heb je meteen 1,5 uur ingevuld voor jouw maatschappelijke stage. Vervolgens maak je zelf afspraken op jouw school. Zodra deze afspraken gemaakt zijn, kan je via mas@amnesty.nl het stappenplan en de materialen voor jouw schrijfactie aanvragen. Amnesty helpt je met de onderwerpen, voorbeeldbrieven en adressen. Alle benodigde materialen zoals posters, schrijfblokken, enveloppen en pennen ontvang je ook gratis via Amnesty.

Voor het organiseren van een schrijfactie worden ongeveer 12 uur gerekend voor jouw maatschappelijke stage. Je zou deze stage eventueel kunnen uitbreiden door meerdere schrijfacties te organiseren of door dit te combineren met één van de andere stages van Amnesty.


Sector:
Goede Doelen en Belangen
Doelgroep:
Jongeren
Soort werkzaamheden:
Coördinatie en organisatie, Overig
Locaties:
Aerdt, Herwen, Lobith, Pannerden, Rijnwaarden, Spijk, Tolkamer, Tuindorp
Vacaturenummer:
12825

Extra informatie

Overige details
  • Contract: In overleg
  • Vergoeding: Geen
  • Biedt de organisatie scholing aan? Ja
  • Proeftijd: Nee
  • Rolstoeltoegankelijk: In overleg
  • Geschikt voor anderstaligen: In overleg

  • Opmerkingen

    Lijkt dit je een leuke stage of heb je nog vragen? Stuur dan gelijk een mailtje naar mas@amnesty.nl www.mas.amnesty.nl!

Dagdeel

overdag


Werktijd

Jij bepaalt zelf wanneer jij aan de slag gaat!


Frequentie

Korte klus


Over deze organisatie

Doelstelling organisatie

Amnesty International: voor de mensenrechten

Amnesty International werkt voor naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale verdragen en verklaringen voor de mensenrechten.

Belangrijkste activiteiten

Wij doen over de hele wereld onderzoek naar schendingen van de mensenrechten en voeren actie om die schendingen tegen te gaan.

Aantal betaalde krachten bij org.

50 of meer

Aantal vrijwilligers bij organisatie

50 of meer

Verzekering

Geen

Reageren op deze vacature

Om te kunnen reageren op deze vacature moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

Heeft u nog geen account bij Vrijwilligerscentrale Welzijn Rijnwaarden? Klik dan hier om u te registreren.