Criteria

Criteria voor het aanbieden van talent in de Talentenbank

De Talentenbank is een aanvulling op de Vacaturebank en een onderdeel van de Vrijwilligerscentrale Zevenaar.

 1. Met het aanbieden van een talent wordt bedoeld dat je jouw talent(en), op vrijwillige basis, beschikbaar stelt aan maatschappelijke organisaties.
 2. Op het moment dat je een talentprofiel aanmaakt in de Talentenbank is het wenselijk dat je kennis hebt van vrijwilligerswerk en het aangaan van een samenwerking met een maatschappelijke organisatie. Ook ben je op de hoogte van de bijbehorende rechten en plichten. Deze worden in principe door de maatschappelijke organisatie vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst. Daarin worden onderwerpen zoals takenpakket, WA-verzekering, eventuele (onkosten-)vergoeding, inwerkperiode en begeleiding beschreven.
 3. Bij het beschrijven van je talent(en) maak je kenbaar voor wie (doelgroep), wanneer (beschikbaarheid) en voor wat voor soort organisatie (sector) jij je wilt inzetten.
 4. Het is belangrijk dat je jouw talent goed kunt omschrijven in de Talentenbank. Hierbij is het essentieel dat je duidelijk aangeeft wat je een organisatie te bieden hebt als vrijwilliger.
 5. Je hebt aantoonbare kennis en/of ervaring met de door jou aangeboden kennis, vaardigheid of dienst en bent bereid daar inzicht in te geven door het beschrijven van jouw ervaringen en/of het toevoegen van een CV in het talentprofiel.
 6. Je kunt zelfstandig afspraken maken met een maatschappelijke organisatie over de duur en inhoud van jouw vrijwillige inzet.
 7. Een talent wordt altijd aangeboden aan een maatschappelijke organisatie. Particulieren kunnen hier niet op reageren. Alleen organisaties die ingeschreven staan bij de Vrijwilligerscentrale Zevenaar kunnen reageren op een talent.
 8. Wanneer een organisatie reageert op jouw talent, ontvang je per mail een bericht. Met het aanbieden van een talent in de Talentenbank stem je er mee in om na een reactie van een organisatie zo spoedig mogelijk (binnen twee weken) een reactie terug te sturen naar de organisatie, ook als je geen interesse hebt of niet meer beschikbaar bent.
 9. Indien je (tijdelijk) niet beschikbaar bent, is het de bedoeling dat je jouw talentprofiel deactiveert of te verwijdert.
 10. De Vrijwilligerscentrale Zevenaar kan te allen tijden een talentprofiel deactiveren als blijkt dat het talentprofiel na een wijziging niet meer aan de criteria voldoet of een talent herhaaldelijk niet reageert op mails en telefoontjes van de Vrijwilligerscentrale Zevenaar of een organisatie.
 11. Het gaat bij de Talentenbank altijd om vrijwillige inzet. Als de indruk bestaat dat er financiële motieven zijn bij het aanbod, zal de Vrijwilligerscentrale Zevenaar dit niet goedkeuren en daarover contact opnemen.

12. Bij vragen, klachten en overige opmerkingen kan een talent altijd zelf contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale Zevenaar via telefoonnummer 0316 – 24 32 99 van ma t/m vrij van 9 tot 12 uur..