Vrijwilligerscollege

Leren van elkaar!

Het Vrijwilligerscollege de Liemers is er voor en door alle vrijwilligers. Het is een plek waar vrijwilligers kunnen leren van elkaar. Hierdoor kunnen zij hun vrijwilligerswerk nóg beter en met nóg meer plezier uitvoeren.

Het Vrijwilligerscollege de Liemers maakt gebruik van kennis, ervaring en talenten die mensen vrijwillig als trainer of begeleider willen inzetten. Als vrijwilliger of als maatschappelijke organisatie kun je daarvan profiteren. Omdat de trainingen door vrijwilligers worden uitgevoerd zijn ze laagdrempelig en flexibel. Het Vrijwilligerscollege biedt vrijwilligers zo een nieuwe manier van persoonlijke ontwikkeling, door en voor vrijwilligers.

De Liemers barst van de kennis en kunde, maar ook van de vraag daarnaar. Vraag en aanbod komen samen binnen het Vrijwilligerscollege.

Het vrijwilligerscollege is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen welzijnsinstelling Mikado (Duiven/Westervoort) en Caleidoz (Zevenaar). Voor hun eigen regio bieden de instellingen verschillende projecten en diensten aan, zoals ontmoeting voor ouderen, vrijwillige thuishulp en projecten voor jongeren.

U kunt hier terecht om alle cursussen te bekijken.